Helyi közélet

2017.09.06. 13:41

85 millió forint Kondónak

Kondó - Önkormányzati épületek, orvosi rendelő és a hivatal is megújult.

Kondó - Önkormányzati épületek, orvosi rendelő és a hivatal is megújult.

Kondó önkormányzata a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályának segítségével komoly eredményeket tud felmutatni – mondta el portálunknak Fajder Gábor polgármester. A Kondói Falumegújítási Program két fő pénzügyi alappillére a közfoglalkoztatási program és az önkormányzat saját bevételei, költségvetési forrásai. „Mindez nem működhetne dolgos kezek, szorgos emberek – azaz a közfoglalkoztatottak – nélkül. Átlagosan 15-20 fő jut munkához így a településen, ami 15-20 család megélhetéséhez járul hozzá” – tudtuk meg.

Közfoglalkoztatási programok

2014 szeptemberétől Kondó településen 12 közfoglalkoztatási program indult, eddig mindösszesen több mint 85 millió forint támogatáshoz jutott a település. „A támogatás háromnegyedét bérekre és járulékokra fizettünk ki. A fennmaradó részből gyarapítjuk a falu vagyonát, ahogy az a fényképekről is kiderül” – hangsúlyozta Fajder Gábor.

Megépültek az új, igényes és szépen kivitelezett buszmegállók. Elkészült a temető melletti filagória, ami kiszolgálja a helyi hagyományoknak megfelelően a gyászszertartást követő vendégfogadást. Az önkormányzati épületek – orvosi rendelő, kultúrház, hivatal – kerítései, kapui is megújultak. Új útbaigazító táblák készültek. Az orvosi rendelő új előtetőt kapott. Térköves burkolat épült a kultúrház és a hivatal udvarán és parkolójában. A kultúrház padlózata megújult, valamint 200 méteren új járda készült el. A falu köztereinek virágosítása is megtörtént, sorolta a polgármester.

Nagy értékű eszközök

– Közel 2 millió forintból vásároltunk nagy értékű eszközöket, például kerékpárt, fűkaszát, fűnyírót, láncfűrészt, kompresszort, betonkeverőt, szivattyút, kéziszerszámokat – sorolta Fajder Gábor. Aki elmondta azt is, a Kondói Falumegújítási program az építés-szépítés mellett a mező­gazdaságra is alapoz.

„A konyhakertben termelt zöldségeket, gyümölcsöket a falu lakossága kapja meg, továbbá a rendezvényeinken is onnan biztosítjuk az ételek alapanyagait” – tette hozzá a polgármester.

Fajder Gábor köszönetet mondott Demeter Zoltán országgyűlési képviselőnek, Szabóné Bikki Ágnes főosztályvezetőnek a támogatásért, valamint a segítő szándékú helyi embereknek, vállalkozóknak és a hivatali köztisztviselőknek.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában