Helyi közélet

2017.08.09. 12:44

Marad a klub az Ifjúsági Házban

Miskolc - A Miskolci Illés Klub a régi helyén működik tovább, csak nem a nagyteremben, az a rendészeté lesz.

Miskolc - A Miskolci Illés Klub a régi helyén működik tovább, csak nem a nagyteremben, az a rendészeté lesz.

Maradhat a Miskolci Illés Klub az Ifjúsági Házban legalább egy évig, tudtuk meg Mező Istvántól. A klub vezetője nemrégiben az Ago­rára, az Észak Facebookon működő levelezőfórumára írt nyílt levelet dr. Kriza Ákos polgármesternek annak kapcsán, hogy felröppent a hír, az Ifjúsági Ház épületét átadják a rendészetnek. A levélből kiderült, nem érti, hogy a házban jelenleg működő csoportok, szakkörök miért nem kaptak hónapok óta tájékoztatást arról, hogy hol folytathatják tovább a tevékenységüket. Igaz, az elhangzott, hogy elhelyezik őket egy hasonló színvonalú épületben, de erről semmit nem tudni.

A nyílt levélnek meglett a foganatja, a múlt héten megbeszélésre hívta őt és a Miskolci Illés EmlékZenekar vezetőjét Tallósné Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője és Tánczos Tamás, az Ifjúsági Ház igazgatója.

– Több lehetőség közül választhatott a klub – mondja Mező István. – Egyrészt a Gárdonyi Művelődési Házban működhettünk volna tovább, másrészt mehettünk volna az Adyba is, de egyik sem tetszett igazán. A harmadik lehetőség volt, hogy maradunk. Ezt választottuk.

Egy éven át

A „maradás” azt jelenti, hogy bár a koncerteket-beszélgetéseket az eddigi helyszínen (azaz a nagyteremben, hiszen ezt átveszi a rendészet) nem tudják tartani, de megtarthatják az előtérben úgy, hogy a galérián, sőt a büféhelyiség egy részén is ülhet a közönség. A mobil színpadot a ruhatárnál alakítják ki.

– Egy éven át működhetünk így, a következő évben új épületbe költözik az Ifjúsági Ház, hiszen akkortól az egész épületet megkapja a rendészet. Azt még nem tudni, milyen épületről lesz szó, de a polgármester ígéretét bírjuk – mondta Mező István.

A Miskolci Illés Klub 2006-tól működik, havonta vannak rendezvényeik. Ha nincs sztárvendégük, akkor 80-100 ember kíváncsi a koncertjeikre, ha van, akkor 150-160 nézőjük van alkalmanként.

ÉM-HM


[related-post post_id="3555594"]

[related-post post_id="3546529"]

[related-post post_id="3530845"]

[related-post post_id="3525707"]

[related-post post_id="3521056"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában