Helyi közélet

2017.08.18. 16:09

Ismét lesz búcsú a Császta Szőlőhegyen

Edelény - Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Császta Búcsút szeptember 2-án.

Edelény - Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Császta Búcsút szeptember 2-án.

A helyszín persze ezúttal is az Edelény határában lévő Császta Szőlőhegy, a szervező pedig az Edelényi Hegyek Közössége. A Császta Búcsú talán az egész járás legnagyobb búcsúi rendezvénye, de a megye számtalan településéről, sőt megyehatáron túlról is sokan érkeznek. Tavaly akkora tömeget vonzott a hagyományos búcsúi rendezvény, amelyet idén nem lesz könnyű felülmúlni.

A rendezők persze igyekeznek, hogy mégis sikerüljön, ennek érdekében állt össze az idei program, amely hagyományosan szentmisével kezdődik. A lélek feltöltése után pedig a testnek is meg lehet adni a magáét, ehhez edelényi borokat lehet kóstolni a Barátok Borkútjánál, amelyhez a bordalokat az Edelényi Férfikórus szolgáltatja majd. A délután folyamán fellép majd a Császta Néptáncegyüttes, Körmöndi Tamás és partnere, a Felszállott a páva döntősei, a Tényleg Zenekar, Eperjesi Erika és Kriston Milán, 15 órától pedig a Piramis ad másfél órás szuperkoncertet. Nem marad el idén sem a főzőverseny, amelyre tavaly több csapat jelentkezett, mint ahánynak helyet tudtak biztosítani. De lesz katonai és huszárbemutató, 18 órától pedig nosztalgiazene.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában