Helyi közélet

2017.08.13. 08:23

A strandról is dönthetnek a miskolci rendkívüli közgyűlésen

Miskolc - Rendkívüli testületi ülést hívott össze hétfőre Miskolc polgármestere, dr. Kriza Ákos.

Miskolc - Rendkívüli testületi ülést hívott össze hétfőre Miskolc polgármestere, dr. Kriza Ákos.

A meghívó szerint három napirendet tárgyalnak majd a képviselők. Ebből kettő érinti Miskolc Megyei Jogú Város Településszerkezeti Tervének, valamint Miskolc Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletének módosítását. A harmadik előterjesztés a Diósgyőr FC Kft.-vel kapcsolatos, de erről pénteken még nem találtunk írásos anyagot a város honlapján.

Az egyik napirend az ITC székházat és az azt körülölelő területeket – Uitz Béla utca, Corvin utca, Görgey utca – érintő döntések meghozataláról szól. Itt épül ugyanis – mint ahogy már korábban megírtuk – a megyei kormányhivatal új közigazgatási központja.

Az előterjesztés azt írja, a székház és környezete kiemelt jelentőségű a beruházás szempontjából. Frekventáltsága, nagysága miatt ideális a tervezett közigazgatási központ megvalósítására. A beruházás folyamatának gyorsítása és egyszerűsítése érdekében a testület már áprilisban döntött arról, hogy a beruházás által érintett részeket kiemelt fejlesztési területté nyilvánítja. Most azonban ahhoz kérik a képviselők támogatását, hogy a fejlesztési területet támogató szabályozási háttér biztosítása céljából a megyei kormányhivatallal az önkormányzat megköthesse a településrendezési szerződést.

Második ütem

A rendkívüli ülésen tárgyalhatja a testület azt az előterjesztést is, amely egy másik miskolci, kiemelt fejlesztési területet érint, ez pedig a miskolctapolcai strandfürdő, egészen pontosan az a része, ahol majd a beruházás második üteme megvalósulhat. A fejlesztéshez azonban szükséges a településrendezési eszközök módosítása, ami tárgyalásos eljárás keretében már megtörtént. Az előterjesztő szerint a mostani rendeletmódosítás pedig elősegíti a meglévő terület továbbfejlesztését.

Az előterjesztésből kiolvashatjuk, hogy a második ütemen belül a strand hiányzó élményfürdőelemeit szeretnék megvalósítani, olyat, amely egész évben minden korosztálynak kikapcsolódást jelent.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában