Helyi közélet

2017.07.29. 20:41

Vona: aláírásgyűjtés indul az európai bérunióért

Miskolc - Európai béruniót szorgalmaz továbbra is a Jobbik, ennek érdekében augusztus 20-án aláírásgyűjtésbe kezd a párt - közölte Vona Gábor pártelnök miskolci sajtótájékoztatóján szombaton.

Miskolc - Európai béruniót szorgalmaz továbbra is a Jobbik, ennek érdekében augusztus 20-án aláírásgyűjtésbe kezd a párt - közölte Vona Gábor pártelnök miskolci sajtótájékoztatóján szombaton.

A cél a bérek felzárkóztatása a nyugat-európai bérekhez, az uniós csatlakozás idején a magyar dolgozók legnagyobb vágya talán éppen ez volt - mondta Vona Gábor.

Magyarország számára ez az elkövetkező évtizedek legfontosabb nemzetstratégiai ügye - közölte.

Hozzátette: ez nem csupán a Jobbik ügye, hanem nyolc kelet-közép-európai ország mondta ki egyszerre azt, hogy elég volt, tizenegy évvel az uniós csatlakozás után most már valamit lépni kell.

Szólt arról, hogy a Jobbik béruniós kezdeményezését az Európai Bizottság engedélyezte, mert ez legitim felvetés, jogszerű, az európai népszavazás megkezdődhet, összesen egymillió aláírást kell összegyűjteni az unió országaiban.

Amennyiben a Jobbik megnyeri a 2018-as választást, akkor egy egészen más gazdaságpolitika megvalósításába kezd - mondta, megemlítve, hogy a keleti országrész bérszínvonalát is felzárkóztatják a nyugatihoz.

A mindenkori magyar kormányok nem voltak képesek arra, hogy rendbe tegyék a bérkérdést, miközben az árunió megvalósult - jegyezte meg a pártelnök.

Miközben Orbán Viktor kormánya elszigeteli Magyarországot, addig a Jobbik a nép pártján áll, európai üggyé tette a bérkérdést, összefogja Kelet-Közép-Európát, azért, hogy az unió működését megreformálja - mondta.

A lényeg az, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson, ne kelljen elhagyni az országot csak azért, mert máshol több a pénz - hangoztatta Vona Gábor.

A sajtótájékoztatón a Jobbik helyi politikusai, Pakusza Zoltán miskolci elnök és Jakab Péter önkormányzati frakcióvezető egyaránt azt hangoztatta, hogy az országnak nem olcsó Kárpátokon túli ukrán munkásokra, hanem nyugati bérekre van szüksége.

A sajtótájékoztató végén egy nyugdíjas nő elmondása szerint miskolci nyugdíjas társai egy részének kérésére tett fel kérdéseket a pártvezetőnek.

Miért nézi a Jobbik ostobának a nyugdíjas társadalmat - tudakolta a kérdező, aki megjegyezte: nem szokott a szeméből gyűlölet sugározni, de most harag, sértettség Vona Gábor iránt igen.

"Ön azt mondja, hogy befolyásolhatók a nyugdíjasok, megvezethetők" - mondta a nyugdíjas nő, aki szerint ennek ellentmond, hogy a Jobbik cukiság-kampányával sem tudott meggyőzni senkit. Ez lesz a párt irányvonala, hogy a nyugdíjasokat fogják célozgatni? - zárta kérdéseinek sorát a nyugdíjas nő.

Vona Gábor erre válaszul azt mondta, a "Fidesz médiája" tálalta úgy az általa leírtakat, hogy az minden nyugdíjasra vonatkozik, ezzel megtévesztve a nyugdíjasokat, köztük a kérdező nőt is.

Mint mondta, egy dunaújvárosi eseményen történtekről szólt a bejegyzése és fel fogja emelni a szavát az ellen, hogy a Fidesz manipulálja, hergeli a nyugdíjasokat és félrevezeti őket.

"Mikor bántanám én a nyugdíjasokat, amikor a saját szüleim is végig dolgoztak, így élik a kisnyugdíjasok életét Gyöngyösön?" - tette fel a kérdést.

- MTI -



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában