Helyi közélet

2017.07.24. 16:26

Víz, árnyék, kalap és napszemüveg

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az emberek készültek a forró hétvégére, de a jó programokat nem hagyták ki.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az emberek készültek a forró hétvégére, de a jó programokat nem hagyták ki.

Hőségriasztást rendeltek el az elmúlt héten csütörtökön vasárnapig. A meteorológiai szolgálat és az ÁNTSZ is arra figyelmeztetett, a legmelegebb órákban tartózkodjunk árnyékban vagy légkondicionált helyiségben.

A riasztás ellenére jó pár szabadtéri programot rendeztek megyénkben a hétvégén, néhányan mi is ott jártunk. Az emberek igyekeztek az árnyékba húzódni és friss, hideg vízzel (mások sörrel) magukat hűsíteni.

Sárospatakon, az Erzsébet sétányon kiránduló családokkal találkoztunk. Vargaestók Márta Szlovákiából érkezett férjével és unokáival. A tűző nap elől behúzódtak a terebélyes fák árnyékába. A gyerekek fagyit nyalogattak, a nagypapa pedig szalmakalapban és napszemüvegben hűsölt. Azt mondták, bírják a meleget, sokat fürdenek ilyenkor, de kiránduláskor is vigyáznak, hogy ne égjenek le.

Sok-sok víz

A vár melletti kútnál nagy a forgalom. Sokan töltik meg palackjaikat friss, hideg vízzel, sőt magukra is locsolnak egy keveset. Czifráné Pető Katalin Hajdú-Bihar megyéből jött kirándulni Patakra gyermekeivel. Náluk is az a bevált módszer hőség idején, hogy az árnyékot keresik, hideg vizet isznak, és a hűtőtáskájukat is hűtött italokkal rakták tele.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában