Helyi közélet

2017.07.11. 15:29

Új bútorok és olvasósarok: duplájára nőtt a könyvtár Sajólászlófalván

Sajólászlófalva - Közel 3 millió forintból újították fel a sajólászlófalvai intézményt.

Sajólászlófalva - Közel 3 millió forintból újították fel a sajólászlófalvai intézményt.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) pályázatán Sajólászlófalva önkormányzata a könyvtárának szakmai eszközfejlesztésére, korszerűsítésére 2 644 219 forintot nyert el. Pálcza Józsefné polgármester hozzátette, a képviselő-testület közel 300 000 forint önerővel is kiegészítette a beruházási összeget.

Az itt élők ötöde

„A pályázat segítségével teljesen új bútorokat, számítógépet vásároltunk, és külön a gyermekek számára készített olvasósarkot is sikerült kialakítani – folytatta a polgármester. Az önkormányzat korszerűsítette a világítást, az elektronikai hálózatot, elvégezte a szükséges festést is. A támogatás és az önerő segítségével a könyvtár – a korábbi 25 négyzetméter helyett – immár 58 négyzetméter területen várja az olvasókat.”

A község vezetője hangsúlyozta, hogy a kistelepüléseken lakó emberek is ugyanolyan színvonalú szolgáltatásokat szeretnének igénybe venni, mint a nagyvárosiak, ezért tartják fontosnak a településen, hogy a közszolgáltatásokat fejlesszék.

„Minden pályázati lehetőséget megragadunk, amivel a sajólászlófalvai emberek életén javíthatunk – jelentette ki. A könyvtár rendkívül fontos közösségi tér a település életében, mivel a lakosság ötöde regisztrált használója a könyvtárnak és a regisztráltak között sok a 14 éven aluli.

Élénk kulturális élet

A mozgókönyvtári ellátásnak, majd 2013-tól a Könyvtár­ellátási Szolgáltató Rendszer nyújtotta támogatásoknak, valamint a könyvtáros személyének köszönhetően nagyon élénk kulturális élet alakult a könyvtárban. Versmondó versenyek, író-olvasó találkozók, kézműves foglalkozások, könyvtári órák tették és teszik mind a mai napig vonzóvá a könyvtárat a településen élők számára. Külön köszönettel tartozunk a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár munkatársainak – különösen Zsova Mártának – a pályázathoz és annak szakmai megvalósításához nyújtott segítségért.”

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában