Helyi közélet

2017.07.13. 11:55

Négy településen lesz időközi választás vasárnap

Budapest/Hács/Kunpeszér/Pusztaradvány/Orgovány - Négy településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap: Hácson, Kunpeszéren és Pusztaradványban polgármestert, Orgoványon községvezetőt és helyi képviselőket is választanak.

Budapest/Hács/Kunpeszér/Pusztaradvány/Orgovány - Négy településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap: Hácson, Kunpeszéren és Pusztaradványban polgármestert, Orgoványon községvezetőt és helyi képviselőket is választanak.

A Somogy megyei Hácson azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert a község eddigi vezetője, Molnárné Kubik Zsuzsanna (Fidesz-KDNP) egészségi okok miatt áprilisban lemondott. A posztra a jelenlegi alpolgármester, Csökli Orsolya függetlenként, Szép Erzsébet pedig a Magyar Munkáspárt színeiben aspirál. A község választási névjegyzékében valamivel több mint 300-an szerepelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pusztaradványban azért lesz időközi választás vasárnap, mert a település független polgármesterét, Tomkó Sándort - szándékos bűncselekmény elkövetése miatt - a Miskolci Törvényszék méltatlannak nyilvánította a poszt betöltésére. A polgármester megbízatása március 22-én szűnt meg. A tisztségért hárman indulnak: Balog István a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, míg Rozsnyainé Karaffa Ágnes és Horváth Gyula függetlenként. A választói névjegyzékben mintegy 150-en szerepelnek.

A Bács-Kiskun megyei Kunpeszéren a település korábbi vezetője, Németh László (független) nyugdíjba vonult, és ezért lemondott tisztségéről április 9-i hatállyal. A posztért öten indulnak: Szilágyi András a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, valamint Fehér Ferenc, Kálózi Sándor, Tabányi Annamária és Jurászikné Lakos Mónika Hajnalka függetlenként. A választói névjegyzékben mintegy 600-an szerepelnek.

A szintén Bács-Kiskun megyei Orgoványon polgármestert és képviselőket is választanak vasárnap, miután a képviselő-testület március 29-én feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért öten indulnak: a jelenlegi polgármester, Lóczi Boglárka (Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum) mellett Maszlik István, Gál Szilvia és Stégner István függetlenként, továbbá Bencsik Mihály a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A hat képviselői helyre huszonöten pályáznak: tizenkilencen függetlenek, hatan pedig a Magyar Munkáspárt jelöltjei. A település választói névjegyzékében több mint 2700-an szerepelnek.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában