Helyi közélet

2017.07.19. 10:49

Miskolci Ifiház - Nyílt levél Miskolc Város Polgármesterének

Miskolc - "<em>Felröppent a hír (amiről még nem tudjuk, hogy végleges-e vagy sem), hogy a Miskolci Ifjúsági és Szabad­idő Ház épületét átadják a rendészetnek</em>" - írja nyílt levelében a Miskolci Illés Klub vezetője.

Miskolc - "Felröppent a hír (amiről még nem tudjuk, hogy végleges-e vagy sem), hogy a Miskolci Ifjúsági és Szabad­idő Ház épületét átadják a rendészetnek" - írja nyílt levelében a Miskolci Illés Klub vezetője.

Az Észak-Magyarország közéleti ügyekkel foglalkozó fórumára, az Agóra juttata el az alábbi nyílt levelet Mező István, a Miskolci ILLÉS Klub vezetője.

Nyílt levél Miskolc Város Polgármesterének

Tisztelt Polgármester Úr!

Felröppent a hír (amiről még nem tudjuk, hogy végleges-e vagy sem), hogy a Miskolci Ifjúsági és Szabad­idő Ház épületét átadják a rendészetnek. Az itt-ott elcsorgatott hírekből az is kiderült, hogy az Ifjúsági Házban jelenleg működő csoportok, szakkörök, klubok más, hasonló színvonalú helyen nyernek majd elhelyezést.

Július közepén eddig még erről semmit nem tudunk. Mint az Ifjúsági Házban 2006 óta működő Miskolci Illés Klub vezetője kérdezem, mikor kapunk erről hitelt érdemlő információt. Maradhatunk? Mennünk kell? És ha igen, hová? Persze ezt a kérdést feltehetné az a sok-sok szülő, akinek gyermeke évek óta oda jár táncolni, szakkörökbe és egyéb rendezvényekre.

Az országban két ILLÉS klub működik. A fővárosban és Miskolcon. Az elmúlt tíz évben vendégünk volt az Ifjúsági Házban Szörényi Levente, Bródy János, Koncz Zsuzsa, Szörényi Szabolcs, Tolcsvay László, Várkonyi Mátyás, Halász Judit, Lerch István, Szigeti Ferenc, Frenreisz Károly, Varga Miklós, Homonyik Sándor, Sasvári Sándor, Novai Gábor, Kováts Kriszta, Poór Péter és még sorolhatnám.

A klub állandó házi zenekara, a Miskolci ILLÉS EmlékZenekar megkapta a két zenészlegendától a következő szlogen használatát: „Miskolci Illés EmlékZenekar, Szörényi Levente és Bródy János ajánlásával.” A zenekar már több alkalommal szerepelt Miskolc város rendezvényein.

Most nyári szünet van. Júniusban úgy búcsúztunk el a klub tagságától, hogy nem tudtuk megmondani, szeptemberben hol folytatjuk. Persze a legjobb az lenne, ha a régi helyen. De ha nem, akkor hol? Ilyenkor tervezzük a következő évadot, meghívjuk a leendő vendégeket, szerződést kötünk velük stb. De hová? Mire? S ha már úgy alakul, hogy az Ifjúsági Házat tényleg elveszi a város, akkor jó lenne tudni, hogy hol lesz helyette? Erről eddig semmit nem tudunk.

Abba most nem akarok belemenni, hogy miért éppen az évtizedek óta jól és eredményesen működő Ifjúsági Ház kell a városnak, s hogy a rendészet számára miért nincs más megoldás.

Tisztelettel kérem Polgármester Urat, tájékoztassa a közvéleményt a fejleményekről.

Mező István, a Miskolci ILLÉS Klub vezetője


Az Agóráról

Az Agóra az Észak-Magyarország közéleti ügyekkel foglalkozó fóruma. A Facebookon működik zárt csoportként. Az itt szóvá tett témák közül időről időre lapunkban is válogatunk. Az Agórára a Facebookon és az [email protected] címen lehet jelentkezni.


[related-post post_id="3546529"]

[related-post post_id="3530845"]

[related-post post_id="3525707"]

[related-post post_id="3521056"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában