Helyi közélet

2017.07.09. 08:31

Melyik miskolci strandon készültek a retró fotók?

Miskolc - Retró, nyár, kánikula és strand. Na de melyik fürdőben készültek a fotók? Ezt önnek kell megmondania.

Miskolc - Retró, nyár, kánikula és strand. Na de melyik fürdőben készültek a fotók? Ezt önnek kell megmondania.Az 1930-as években, a frissen megépült Palotaszálló átadását követően Lillafüred egyre népszerűbb kiránduló- és üdülőhellyé vált. Már javában zakatolt a kisvasút, a Hámori-tavon pedig nemcsak csónakázni lehetett, hanem fürdőzni is. Sőt, a Palotaszálló prospektusaiban vitorlázási lehetőségeket is kínált a tavon. A vendégek cölöpökre épített strandfürdőben pancsolhattak 1932-1944 között.

A Villanytelepi fürdőintézetet 1927-ben nyitották meg – ekkor még a Bajcsy-Zsilinszky utca nyomvonala sem épült meg – így a bejárata a Baross Gábor utcára nyílt. 26 fokos vízzel és tengeri homokkal várták a vendégeket. A villanytelepiből később Augusztus 20. Strandfürdő lett, a kritikusabbaknak szimplán néplavórnak csúfolták.

A szebb napokat megélt Diósgyőri Várfürdő hosszú évtizedeken át hatalmas népszerűségnek örvendett: a látogatók a Diósgyőri Vár tőszomszédságában, a Bükk lábánál elhelyezkedő strandon, páratlan természeti környezetben élvezhették a nyarat.

Százméteres medence, feszített víztükör, dunai homok- és pázsit-strand, csúszda, bazár- és büfésor. Hidegen habzó csapolt sör, fokhagymás lángos, a gumimatrac felejthetetlen illata. Sokszor törölközőnyi szabad hely alig volt a gyepen, lépni nem lehetett a tömegtől, annyira népszerű volt a tapolcai strandfürdő.

A feladat egyszerű: döntse el, hogy melyik fürdőben készültek a fotók!

Kvízünk a Fortepan, illetve a Miskolc a múltban csoport képeinek felhasználásával készült.


Kapja fel a fürdőruháját és a törölközőjét, mert elvisszük strandolni. Na de hova? Ezt már önnek kell kitalálni!

Hétágra süt a nap, tombol a nyár, hát fogtuk a fürdőruhánkat meg a törölközőnket, és kimentünk a strandra. De melyik város fürdőjében vagyunk?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában