Helyi közélet

2017.07.26. 13:28

Megvan Miskolc leghangulatosabb utcája!

Miskolc - Olvasóinkat kérdeztük: melyik Miskolc leghangulatosabb utcája? Egy belvárosi tarolt.

Miskolc - Olvasóinkat kérdeztük: melyik Miskolc leghangulatosabb utcája? Egy belvárosi tarolt.

Kezdjük a végén: „Miskolc leghangulatosabb utcája” a Déryné utca lett. Az Észak-Magyarország Facebook-oldalán lehetett szavazni közel három héten át. Ugyanakkor itt, az Északban és a közösségi oldalon is arra kértük olvasóinkat, hogy küldjék el, melyek azok az utcák – nem voltak megkötések –, amelyek egyáltalán érdemesek a szavazásra.

Nagyon belváros

A végeredmény: Papszer utca 7, Budai József utca 10, Soltész Nagy Kálmán utca 17, Győri sor (Kisavas) 35, Vár utca 96, és Déryné utca 197 like, azaz „tetszik”.

Bár július 23-ig lehetett szavazni, ám a belvárosi flaszter nagyon vezetett, így nem fenyegette semmi az elsőségét annak ellenére sem, hogy menet közben egyszer felcsillant a remény, hogy Diósgyőrbe kerül a képzeletbeli cím.

És hogy miért a Déryné? Önök döntöttek így, ám a napokban megkérdezzük az ott élőktől, dolgozóktól, sétálóktól, de az biztosnak látszik, hogy a hely maga varázslatos.

Kollégánk három hete ezt írta a Déryné utcáról: „A hangulatos kávézók, a közelben elsuhanó villamossal és a háttérben büszkén álló Minorita templommal ugyancsak pazar – hát ha még sok-sok színes virág is kerül az ablakokba.”

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában