Helyi közélet

2017.07.15. 19:05

Lóháton, kézműveskedve telik a nyár a gyerekeknek

Szirmabesenyő - 9 táborban 160 család 210 gyermeke vesz részt a nyáron Szirmabesenyőben.

Szirmabesenyő - 9 táborban 160 család 210 gyermeke vesz részt a nyáron Szirmabesenyőben.„Különösen fontosnak tartjuk a gyermekek, a fiatalabb korosztályok önazonosságának, a szülőfalu, lakóhely iránti elkötelezettségének, kötődésének erősítését” – vallja Szirmabesenyő vezetősége, ez az oka annak, hogy igyekeznek minél több programot szervezni a legifjabbaknak.

E „vezérelv” részei az általános iskolásoknak 2015-ben és 2016-ban megszervezett, nyári szociális gyermekfoglalkoztatást célzó, szünidei táborok is, tudtuk meg Huszti Gábor polgármestertől.

Az önkormányzat jelentős támogatást nyújt." Huszti Gábor

„Az egyértelműen kedvező fogadtatás és sikeres megvalósítás, valamint az egyre szélesebb körben megnyilvánuló érdeklődés, illetve igény alapján 2017-ben is indokolt volt a megkezdett program folytatása."

Ezért döntött úgy az önkormányzat képviselő-testülete, hogy 2017-ben is megszervezi és támogatja a nyári szociális gyermekfelügyeletet (napközis tábort) a szirmabesenyői lakcímmel rendelkező családok általános iskolás gyermekei részére.

Jelentős kedvezmény

Az önkormányzat jelentős kedvezményt és támogatást nyújt differenciáltan a résztvevőknek. Eszerint (főszabályként) a szolgáltatást a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők 90 százalékos, a három vagy több gyermeket, illetve tartósan beteg gyermeket nevelő családok 75 százalékos, a többiek 50 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe.

Egy gyermek kedvezményesen egy táborra jogosult, önköltséges áron azonban több táborban is lehetőség nyílik a részvételre.

Szirmabesenyőben az idén 9 táborban 160 család, 210 gyermeke vesz részt.

Sokirányú szervezés

„A szervezést, koordinációt a Polgármesteri Kabinet Iroda végzi, együttműködve a foglalkozásokat vezető mentorokkal, az iskolával, az önkormányzat pénzügyi, valamint műszaki csoportjával és konyhájával, illetve a lovastáborokat lebonyolító Balogh Liget Kft.-vel, illetve a Miskolci Egyesített Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézménnyel is, továbbá a védőnőkkel” – tudtuk meg a polgármestertől.

- ÉM-HM -


Táborok Szirmabesenyőben

Hagyományőrző lovas napközis tábor július 3–7-ig (vége)

Hagyományőrző lovas napközis tábor II. – július 17–21.

Hagyományőrző lovas napközis tábor III. – augusztus 7–11.

Képzőművészeti napközis tábor I. – július 10–14.

Képzőművészeti napközis tábor II. – július 24–28.

Képzőművészeti napközis tábor III. – augusztus 14–18.

Öko napközis tábor – július 24–28.

Sportnapközistábor – július 31–augusztus 4-ig

Hercules napközis tábor – július 10–14.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában