Helyi közélet

2017.07.15. 20:58

Ebösszeírást végeznek a szikszói fiatalok

Szikszó - Hatvan diákot foglalkoztat nyári munkán az önkormányzat.

Szikszó - Hatvan diákot foglalkoztat nyári munkán az önkormányzat.

A program a Szikszói járás munkaügyi központjával történt együttműködés keretében jöhetett létre. Szikszó alpolgármestere, Takács Lászlóné – aki évek óta vezeti a diákok nyári munkáját az önkormányzatnál – arról beszélt, a város számára fontos a gyerekek ilyen jellegű támogatása is.

Megtudtuk: a nyári munkán a 16–24 év közötti, szikszói lakhelyű, nappali tagozatos diákok vehetnek részt. Napi hat óra munkájukért bért kapnak, ami segítséget jelent a családoknak a szeptemberi iskolakezdéshez.

– Az önkormányzat évek óta olyan feladatokat állít össze számukra, amely során megismerhetik a város életét, munkájukkal hozzájárulhatnak Szikszó közösségi életének fejlődéséhez – mondta Takács Lászlóné. – Az idén nagy létszámú csoportot foglalkoztathatunk, két turnusban.

A feladatokat a fentebb említett szempontokon túl úgy válogatták össze, hogy alkalmazkodjon az életkorukhoz, és sikerélményük is legyen.

A diákok kétharmada középiskolás, ők az idősek szociális gondozásában, az óvodások segítésében és könyvtári munkán vehetnek részt. A szikszói szociális gondozóhálózat vezetői és gondozónői vállalták azt, hogy az ő irányításukkal látogatják meg az idős embereket, akiket kerti és házimunkával, bevásárlással segítenek, de a feladatuk része a beszélgetés is.

A szikszói városi óvodában tevékenykedők a kicsik udvari játékaiban, étkeztetésében, öltöztetésében segédkeznek. A könyvtárban dolgozók leltároznak és katalogizálnak.

A legnagyobb létszámú, a 18 év feletti felnőtt korú csapat egy különleges munkán vehet részt: ebösszeírást végeznek a városban. Ennek a feladatnak az elvégzésére azért volt szükség, mert az utóbbi időben megnőtt a kóbor kutyák száma Szikszón.

A diákok végigjárják a háztartásokat, ellenőrzik az oltási könyveket és azt, rendelkeznek-e az állatok az előírt chippel. Arra is figyelnek, hogy az adott háztartás rendelkezik-e az állatvédelmi törvénnyel harmonizáló tartási feltételekkel.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában