Helyi közélet

2017.07.23. 14:46

Csoda és örömünnep

Perkupa - Több mint ezer érdeklődője volt a második Perkupai Operafesztiválnak.

Perkupa - Több mint ezer érdeklődője volt a második Perkupai Operafesztiválnak.

Az eddigi pályafutása egyik legmeghatározóbb élménye volt a második Perkupai Operafesztivál, mondja Szegedi Csaba operaénekes, aki megálmodója és szervezője szülőfaluja programjának.

Nem állunk meg, haladunk együtt előre." Szegedi Csaba

– Február elsején kezdtem a szervezést, tudtam, hogy ha valóban hosszútávra szeretnék tervezni, akkor nagyon fontos, hogy megbízható, őszinte és tisztességes emberekre, partnerekre találjak, akik profik a saját területükön. Ez a legnagyobb örömömre eddig sikerült. Mertem nagyot álmodni, és megérte!

Nagyon büszke vagyok a fesztiválcsapatra, a helyiek önzetlen szeretete és támogatása nélkül semmire sem lettem volna képes. A dicsőség mindannyiunké! – lelkesedett az operaénekes a fesztivál után.

Ugyanolyan fontos

Hozzáteszi: kaptak adományokat szép számmal, komoly támogatóik is voltak, mindegyik ugyanolyan fontos volt, legyen az 1000 forint, vagy egy tálca sütemény. A fesztivál nagy siker volt, annak ellenére, hogy a délelőtti időjárás komoly riadalmat okozott.

– Intenzíven esett az eső, de az előrejelzéssel ellentétben nem akart szűnni. Közben folyamatosan csörgött a telefonom, tartottam másokban is a lelket, mikor nekem is alig-alig volt már. Sokan imádkoztak azon a reggelen.

Már majdnem lemondtam a fesztiváli körmenetet, mikor hirtelen megjelent a nap, megjelent a kék ég, sok-sok ember szeme láttára csoda történt. Imáink meghallgatásra találtak. Sosem fogom elfelejteni – mondja Szegedi Csaba.

A körmenet nagyon jól sikerült, a lovak remekül tűrték a Brasstones Rézfúvós Quintett tolmácsolásában Szekeres László zeneszerző által megálmodott fesztiválfanfár hangjait.

Az érkező érdeklődők száma meghaladta a szervezők előzetes várakozásait, nem kis feladat elé állítva őket és a helyi polgárőröket. Szükség volt a templomkertben a kivetítésre és a kihangosításra, ugyanis kint és bent is zsúfolásig megteltek a férőhelyek.

Sok szeretet

– A Sevillai Figaróval indítottam. Én ilyen fölszabadultan még sosem énekeltem ezt az áriát. A szeretet, amit kaptunk az emberektől, szinte kitörésre késztetett minden hangot belőlem, belőlünk. Örömünnep volt. Énekeltünk és zenéltünk a saját, a publikum és Istenünk örömére – mesélte az énekes.

A fesztivál sztárvendége Miklósa Erika volt, Tóth Sámuel Csaba zongorán, a helyi Veres Adrienn fuvolán játszott, de a Brasstones Rézfúvós Quintettet is meghallgathatta a közönség, amely a koncertek után majd éjfélig maradt.

eszélgetés, fotózkodás volt a program, miközben koccinthattak a fesztivál borával, amelyet Virág Tamás edelényi borász ajánlott fel, de készített a helyi óvoda séfje pörköltet, Paszternák cukrászmester és a helyiek pedig süteményeket.

– Nem állunk meg, haladunk együtt előre, bátran nagyokat álmodva és azért sokat téve addig, amíg Isten ad erőt, és amíg közös erővel fölhelyezzük a Perkupai Operafesztivált nem csak Magyarország, hanem Európa komolyzenei térképére is – mondja a tervekről Szegedi Csaba.

- ÉM-HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában