Helyi közélet

2017.06.23. 13:27

Piacjárat Miskolcon: akiknek kell, és akiknek nem kell

Miskolc - Az alábbi problémával keresték meg olvasóink szerkesztőségünket. Felvetésüket az MVK válaszával közöljük.

Miskolc - Az alábbi problémával keresték meg olvasóink szerkesztőségünket. Felvetésüket az MVK válaszával közöljük.

„Mi mint középszeri lakosok egy része – valószínűsíthetően a többség – kétségbeesetten fordulunk a nyilvánosság felé.

A problémánk az alábbi: a megkérdezésünk és hozzájárulásunk nélkül elkezdték a tervek szerint szeptembertől az utcánkban áthaladó „piacjárat” kialakítási munkálatait, nevezetesen a bokrokat kivágták, amely tevékenység ezúttal érdekes módon nem zavarta a városvezetést. Felháborítónak tartjuk, hogy a busz közlekedésével tovább romlik az utca zaj- és porszennyezettsége, nem beszélve a balesetveszély fokozódására.

Eddig is sokszor előfordult, hogy meggondolatlanul léptek ki a sövény mögül, több baleset történt már az utcában, az, hogy tragédia még nem történt, kizárólag az autósok ébersége és helyismerete eredménye.

Megjegyezni kívánjuk továbbá, hogy akik a piacra szeretnének kijutni, ott alaposan szétnézni és nagyot sétálni közben, hogy mindent a legjobb áron megvehessenek, valószínűsíthetően rendelkeznek olyan fizikai kondícióval, hogy a tapolcai elágazás vagy a vasúti felüljáró megállóiban a piac érintésével közlekedő buszokra felszálljanak, ezért teljesen felesleges egy utcával a buszhálózat felett buszt közlekedtetni. Kérjük, hogy az MVK Zrt. mutassa be a jóváhagyott terveket, hatástanulmányokat. Véleményünk szerint másra sokkal hasznosabban lehetett volna ezt a pénzt fordítani. Segítő közreműködésüket köszönjük.

Aláírás: Középszeri lakosok”

Az MVK válasza

„Több fórumon és ügyfélészrevételen keresztül érkezett társaságunkhoz megkeresés arra vonatkozóan, hogy a 280-as számjelzésű vonal bevezetésére jelentős számú lakossági igény van.

Az induló 280-as járat kifejezetten a Búza téri piacra való eljutás megkönnyítését szolgálja, ez a 28-as busz útvonalán meghosszabbítva, a Középszert érintve közlekedik majd. Egy héten csak háromszor, szerdán, pénteken és szombaton a délelőtti órákban három fordulót fog megtenni. A járatok kihasználtságát a bevezetést követően folyamatosan figyelemmel kísérjük, szükség esetén felülvizsgáljuk a járatok közlekedésének gyakoriságát, és az indulási időpontokat. A heti három napon közlekedő járat környezetre gyakorolt hatása, zajterhelése a Középszeren minimális lesz” – írja a tervek, hatástanulmányok kért bemutatása helyett szerkesztőségünknek megküldött közleményében az MVK.

ÉM


Nyári menetrendváltás az MVK-nál

2017. június 17-től nyári üzemmódba kapcsolt az MVK Zrt., így az iskolaszünetre érvényes menetrend lépett életbe. A miskolci buszok és villamosok a tavaly nyári időszakhoz hasonlóan közlekednek, az utasok által korábban kért kisebb módosításokkal.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában