Helyi közélet

2017.06.02. 13:25

Mesterhangszer a kézben

Semjén - Kikapcsolódásnak is nagyon jó dolog a muzsikálá­­s.

Semjén - Kikapcsolódásnak is nagyon jó dolog a muzsikálá­­s.

Setét Béláról, Semjén polgármesteréről egyre többen tudják, nem csupán a település vezetéséhez konyít, de nagy barátja a hegedűnek is, aktív tagja egy bodrogközi zenészekből álló cigányzenekarnak is. A lakásában van egy pár hangszere, mi a képen látható példánnyal találkoztunk.

Jó rajta muzsikálni

– Ez egy mesterhangszer, még ha belépőszintű is – mutatja a hegedűt Setét Béla. – Most többet ér, mint amennyiért vettem. Nem volt nehéz bele­szeretnem ebbe a darabba. 2014-ben Kolozsvárott jártunk egy küldöttséggel. Nagyon rossz volt az idő, nagyon esett az eső, valamiért mégis úgy éreztem, sétálnom kell egy kicsit. Egy hangszerbolt előtt vezetett el az utunk, nem volt kérdés, hogy bemegyünk. Amikor ezt a hangszert megláttam, rögtön kedvem támadt kipróbálni, majd meg is vásárolni. Nagyjából 120 ezer forint értékű lejt kért az eladó, de annyi nem volt nálam, ráadásul semmilyen más valutát nem volt hajlandó elfogadni. Kecsmár István barátom (Tiszacsermely polgármestere) segített ki, de akkor is még el kellett szaladnunk a pénzt beváltani. Szerencsénk volt, mert a pénzváltó vagy 30 méterre volt az üzlettől, ezért viszonylag hamar végeztünk. Azóta használom a hegedűt.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában