Helyi közélet

2017.06.11. 11:13

Megújul és bővül a nagybarcai óvoda

Nagybarca - Fontos az is, hogy minél több közösségformáló program is legyen.

Nagybarca - Fontos az is, hogy minél több közösségformáló program is legyen.

– Jó hírről tudok beszámolni – kezdte beszélgetésünket ottjártunkkor Vadnai Zoltán, Nagybarca polgármestere. – A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban az óvodánk és a hozzá tartozó konyha felújítására nyújtottunk be pályázatot, mely pozitív elbírálást kapott, ez egy 91 millió forintos projekt.

A létesítmény bővül is, hiszen kap egy tornaszobát, ami úgy gondolom, hogy a modern kor követelménye, és a gyermekeknek a napi testmozgása is biztosítva lesz. Emellett megvalósul belső átalakítás, külső szigetelés és tetőcsere is, és ami biztos, hogy elkészülte után még magasabb színvonalú lesz az óvodai ellátásunk.

Egy másik sikeres pályázat nyomán jelenleg sportpark építése történik a településen, amelyet hamarosan igénybe is vehetnek majd az itt lakók.

A létesítmény bővül is, hiszen kap egy tornaszobát." Vadnai Zoltán

A település vezetője hozzátette: „Vannak még terveink, például az orvosi rendelőnk energetikai korszerűsítése napkollektorok felszerelésével. Egyrészt környezetbarát lenne, másrészt pedig nyilván csökkentené a rezsink költségeit.

Piac kialakítását is tervezzük, mely ösztönözné a helyi termelőket, a környező önkormányzatokat, vállalkozókat, mindenkit, aki „piacra való” mezőgazdasági termeléssel foglalkozik. Bánhorváti önkormányzatával közösen pedig egy külterületi út felújítására szeretnénk támogatást nyerni, mely a Bán-patak jobb oldalán egy kijáratot biztosítana a 26-os útra.”

Jól működik

– A közfoglalkoztatás évek óta nagyon jól működik Czövek Károly alpolgármester vezetése alatt – folytatta Vadnai Zoltán. – Fő pillérünk a mezőgazdaság, például a konyhánkat teljes mértékben ellátjuk zöldségfélékkel és tojással is.

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy közösségformáló programokra is fognak pályázni, mert fontosnak tartja azt is, hogy minél több olyan közösségi és kulturális program legyen, melyek valódi értékeket közvetítenek a helyiek számára.

Ilyen lesz például szeptemberben az a találkozó, melyet a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából tartanak és többek között egy kopjafát fognak felavatni: az eseményre egyébként várnak határon túli református vendégeket is.

- ÉM-PA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában