Helyi közélet

2017.06.15. 10:42

Közelség

<em>Ellenzi Eger polgármestere, hogy át akarják tervezni a hevesi megyeszékhelyet az autópályával összekötő gyorsforgalmi utat. </em><strong>Bánhegyi Gábor jegyzete.</strong><em>

Ellenzi Eger polgármestere, hogy át akarják tervezni a hevesi megyeszékhelyet az autópályával összekötő gyorsforgalmi utat. Bánhegyi Gábor jegyzete.

Úgy véli – és nagyon helyesen –, az áttervezés tovább csúsztatja a beruházást, ami hátrányos helyzetbe hozza Egert, ha befektetőket kívánnak a térségbe csábítani. Az infrastruktúra legalább annyira fontos egy befektető számára, mint az, talál-e elegendő képzett munkaerőt. Ha nincs elérhető közelségben gyorsforgalmi út, sztráda, akkor a tőkével rendelkező inkább odébb áll, megköszönve a lehetőséget. Miskolc ilyen szempontból ideális helyszín, a város határában már ott van a gyorsforgalmi út, ennek hasznát látja olykor a megyeszékhely. A megye távolabbi régiói már kevésbé. Az egyik hegyaljai polgármester mondta a közelmúltban, most talán már elérhető közelségbe érkezhet a 37-es főút négysávosítása. Nem autópálya ugyan, de a gyorsabb, kényelmesebb megközelíthetőség talán olyanokat is a régióba csábíthat, akik eddig ódzkodtak a befektetéstől. Terület van, munkaerő van, már csak a lehetőség hibádzik.

A megközelíthetőség, a közelség egy-egy régió túlélését jelenti, ezért küzdenek a peremrégiók vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában