Helyi közélet

2017.06.28. 20:12

Időjárás-jelentés - 2017. június 28.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Nyugat-Európa fölött többközéppontú ciklon található. Hatására arrafelé gyakran erősen felhős az ég, több helyen fordul elő zápor, zivatar. Szintén alacsonynyomású képződmény helyezkedik el kontinensünk északkeleti részén, így ott is sok a felhő, több helyen esős az idő. Ugyanakkor a Skandináv-félsziget középső részétől a Kelet-európai-síkságon át egészen a Fekete-tengerig, valamint a Pireneusi-félszigeten anticiklonális hatások érvényesülnek, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően kevés a felhő, sokat süt a nap, zápor, zivatar csak helyenként alakul ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi felén általában 12 és 23, déli felén többnyire 24 és 35 fok között változik, sőt Szicília és Szardínia szigetén néhol 38 fokot is mérnek. Csütörtök estig a fent említett nyugat-európai ciklon hidegfrontja érinti a Kárpát-medencét is.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

A több-kevesebb napsütés mellett egyre gyakoribb lesz az erőteljes gomolyfelhő-képződés, éjszaka többfelé, napközben szórványosan várható zápor, zivatar, helyenként jégeső, felhőszakadás is kialakulhat. Eleinte a déli, csütörtökön a délnyugati szél megerősödik, csütörtökön nagy területen viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 27 és 34 fok között alakul, délkeleten, keleten lesz a melegebb.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában