Helyi közélet

2017.06.08. 17:43

Bográcsok csatája Encsen

Encs, Fügöd, Abaújdevecser - Koncertek, finom ételek és ízletes pálinkák hétvégéje várható.

Encs, Fügöd, Abaújdevecser - Koncertek, finom ételek és ízletes pálinkák hétvégéje várható.

Sok finomsággal és gazdag kulturális programmal várja az érdeklődőket Encsre, a hagyományos Bogrács-csatára és pálinkamustrára a Városi Művelődési Központ és Könyvtár június 9-én és 10-én, tudtuk meg Kércsi Tibortól, az intézmény igazgatójától. Felvezetésként június 9-én (pénteken) este fél 9-től a Csík zenekar, majd azt követően fél 11-től a Children Of Distance zenekar koncertezik a Városi Sportközpont udvarán. Ugyan két különböző zenei stílusú zenekar lép fel egymást követően, de mindkettő színvonalas, különleges élményt nyújt. Elővételben még kedvezményesebben válthatják meg a belépőjegyet.

Ami ehető

Másnap, szombaton kora reggeltől nagy lesz a sürgés-forgás, készülődés a sportközpont területén. Délelőtt 9 órától kezdődik a bográcscsata, majd 10 órától a pálinkamustra. A főzőversenyen mindennel lehet indulni, ami ehető és ott készül helyben, szabad tűzön, azaz a levesektől a pörköltökön át a töltött káposztáig, a sztrapacskáig minden előfordulhat. Így aztán nem lesz könnyű dolga a zsűrinek rangsorolni a különböző ételeket. A nehéz, már-már megvalósíthatatlan feladatra neves szakemberekből álló zsűrit kértek fel a szervezők, melynek elnöke Mátyás Rudolf, Oszkár- és Venesz-díjas mesterszakács, Abaúj szülöttje. Segítői, azaz a „partjelzők” Nádas György humorista és Boros István séf, gasztronómus.

A pálinkamustra zsűrijének könnyebb lesz a dolga, mert ott megvannak az összehasonlítás már-már tudományos szempontjai. A zsűri ott is profi, hiszen az Orosz János nagymester vezette Bükki Pálinka Lovagrend a garancia a pártatlan és reális végeredményre, akik szintén nem ma kezdték pályafutásukat. A főzőverseny idén nemzetközi szintre lép, hisz a hazai csapatok mellett most első alkalommal itt lesznek Encs külföldi testvérvárosainak csapatai Lengyelországból, Németországból, Szlovákiából és Erdélyből is. Várhatóan az ő általuk főzött ételek még tovább színesítik a választékot, sorolta Kércsi Tibor.

ÉM-HE


Lesz jó zene

A gazdag étel- és pálinkakínálat mellett kulturális programok is hozzájárulnak majd a jó hangulathoz. A versenyeket indító tárogatószó mellett az idősebb generáció számára bizonyára nagy élményt nyújt majd Leblanc Győző és Tóth Éva operettműsora. Egy ilyen rendezvényről a „dáridós” műfaj sem hiányozhat, erről most Komáromi Pisti fog gondoskodni. A program a helyi Cross Road zenekar koncertjével zárul, így a rockzene szerelmesei is megtalálják kedvenc fogásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában