Helyi közélet

2017.06.15. 10:53

Bartók Plusz Operafesztivál: Ízelítő a programokból csütörtöktől vasárnapig

Miskolc - Az itt olvasható kísérő­programok a Szent István téren lesznek.

Miskolc - Az itt olvasható kísérő­programok a Szent István téren lesznek.

A Nő illata – Nyár, tango, szerelem… Schell Judit színművésznő és László Boldizsár operaénekes első közös koncertjén tangó és latin stílusban csendülnek fel olyan jiddish és egyéb slágerek, amelyek a két művész előadásában új értelmet kapnak. A műsor június 17-én este fél 9-től lesz a Szent István téren. Schell Judit versenytáncos, László Boldizsár könnyűzenei (Cotton Club Singers) múltja olyan elegyet képez, amely mindenképp kihagyhatatlan az újdonságot keresők számára.

Az esten több autentikus hangszert is megszólaltató 5 tagú zenekar tagjai: Frankie Lato, Pintér Tibor, Vikukel Dániel, Frey György, Berdisz Tamás. Az előadás dramaturgja: Zöldi Gergely.

Rajongás

Rajongás a címe a következő programnak, amit itt ajánlunk: Bodrogi Éva, Herczku Ágnes és Kiss Péter osztoznak Bartók és a népdalok iránti rajongásukban. A két énekesnő szakmai és baráti kapcsolata hosszú évek óta tart. Herczku Ágnes és Kiss Péter két éve találkozott a Pár-ének című estjük kapcsán. A három művész közös koncertjének központi alakja Bartók Béla, valamint az a zenei folyamat, ami a népdalok metamorfózisát, a műdal születését éri tetten.

Egy argentin Bartók-rajongó, Alberto Ginastera kompozícióival fűszerezve kívánják demonstrálni, hogy hogyan lehet egy népdalfeldolgozás alkalmas saját identitásunk tökéletes megfogalmazására. Ez a műsorszám június 18-án (vasárnap) este 6 órától hallgatható meg a Szent István téren.

Színpadon a Zűrös Banda

Szintén június 18-án (vasárnap) este fél 8-tól a Szent István téren hallható a Zűrös Banda. A zenekar zenéjében a magyar és balkáni zenei hagyományok mellett a jazz és a modern tánczenék kapaszkodnak össze. Ebből a különböző kultúrákat és zenei stílusokat magába foglaló elegyből alakul ki a Zűrös Bandát jellemző egyéni zenei arculat. Első lemezük (2015.) a megjelenés után szinte azonnal, igen erős nemzetközi mezőnyben, felkerült a világ legrangosabb világzenei toplistájának, a World Music Charts Europe-nak legjobb albumai közé. Az együttes a magyar világzenei színtér jól ismert zenekarainak tagjaiból verbuválódott (Básits Branka – ének, Bede Péter – szaxofon, Wertetics Szlobodán – harmonika, Varga Kornél – gitár, Boros Attila – basszusgitár, Kertész Ákos – dob).

- ÉM -


Vigyázz, kész, rajt: kezdődik az operafesztivál Miskolcon!

Vigyázz, kész, rajt: kezdődik az operafesztivál Miskolcon!

A Bartók Plusz Operafesztivál kísérőprogramjai már zajlanak is a belvárosban, csütörtökön van a „nulladik” nap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában