Helyi közélet

2017.05.30. 15:01

Varga László több pénzt kért körzetének

Miskolc - A választókerületéhez tartozó települések érdekében több módosító indítványt is beadott.

Miskolc - A választókerületéhez tartozó települések érdekében több módosító indítványt is beadott.

A 2018-as költségvetés a korrupció és az igazságtalanság költségvetése lesz – ezt Varga László, Miskolc országgyűlési képviselője jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján. A szocialista politikus elmondta:

„A jövő évi büdzsé tervezetét önmagában nem érdemes vizsgálni, a 2010 óta kormányzó Fidesz eddigi teljesítményét kell górcső alá venni. Ebből megállapítható, hogy az elmúlt hét év a kormányzat állításával ellentétben egyáltalán nem sikertörténet, Magyarország sajnos nem erősödik: majdnem másfélszeresére nőtt az államadósság, a megadóztatott minimálbér vásárlóértéke csak 2016-ra érte el a 2010-es szintet, elkoboztak 3000 milliárd forintnyi nyugdíj-megtakarítást, gyengítették a forintot, s bevezették Európa legmagasabb áfáját. Nem csoda, hogy a keletközép-európai térség volt szocialista államai közül például 2016-ban Magyarországon nőtt a legkevésbé a GDP.”

Szakképző központ

A képviselő elmondta azt is, hogy ő maga Miskolc és a választókerületéhez tartozó városkörnyéki települések – Varbó, Parasznya, Radostyán, Sajóbábony, Sajólászlófalva – érdekében több módosító indítványt is beadott. Több pénzt igényelt útfelújításokra, a történelmi Avas rekonstrukciójára, illetve a panelprogram folytatására. Egy miskolci járműipari szakképző központ felállítását is indítványozta, illetve konkrét javaslatokkal sürgette a légszennyezettség csökkentése érdekében elkerülhetetlen intézkedések meghozatalát.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában