Helyi közélet

2017.05.14. 17:26

Üzengetnek

<em>Üzengetnek a baloldali pártok egymásnak. Legutóbb a most hétvégi időközi választás után, amikor a debreceni választókörben imponáló fölénnyel nyert a kormánypárt jelöltje. </em>Bánhegyi Gábor írása.

Üzengetnek a baloldali pártok egymásnak. Legutóbb a most hétvégi időközi választás után, amikor a debreceni választókörben imponáló fölénnyel nyert a kormánypárt jelöltje. Bánhegyi Gábor írása.

Nyilván ezek az időközi választások nem festenek pontos képet a jövő évben esedékes országgyűlési választásról, de jelzések, egyes körzetekben mire is lehet számítani. Az látszik, a kormánypárt vidéken erősnek tűnik, a szavazók – már azok, akik elmentek – bennük bíznak. A baloldalon nem látszik az alternatíva. Sikerként elkönyvelt közel tíz százalék a Gyurcsány Ferenc fémjelezte párt részéről, a valamikor kormányzó erőnek számító szocialista párti jelöltje öt százalék alatt. A Jobbik ugyan megmutatta magát a körzetben, de az világosan kiderült, vannak területek, ahol ha az összes ellenzéki erő összefogna, akkor is esélytelen lenne a kormánypárt ellen. Ez az összefogás azonban halványan sem látszik. A mostani eredmény után a DK nekiszaladt az MSZP-nek az összefogást hiányolva, miután a túloldalon pedig a nemrég megnevezett miniszterelnök-jelölt tette világossá, ilyen nem is lesz, amíg Gyurcsány Ferenc a politikában marad.

Ezzel azt üzenik a választóknak, erősebbek a személyi kérdések, mint az, mit akar a baloldal egyáltalán, mit gondol az országról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában