Helyi közélet

2017.05.22. 11:34

Tizenöt éve Hegyalján

Erdőbénye - Születésnapot ünnepelt az erdőbényei Béres Szőlőbirtok és Pincészet.

Erdőbénye - Születésnapot ünnepelt az erdőbényei Béres Szőlőbirtok és Pincészet.

Szombaton ünnepelte 15. születésnapját az erdőbényei Béres Szőlőbirtok és Pincészet. Az ünnepség háziasszonyi teendőit a tulajdonos felesége, Béres Klára látta el.

15 év

– Sokat jártuk a barátainkkal az országot, amíg 2002-ben eljutottunk Tokaj-Hegyaljára is – mondta dr. Béres József tulajdonos a szőlőbirtokon, a szombati ünnepi eseményen. – Már az 1990-es években kedvet kaptunk a borászkodáshoz, mert a borászat nagyon földhöz közeli tevékenység. Erdőbényére eljutva döntöttük el, belevágunk. Azóta eltelt 15 év. 10 hektárnyi területet örököltünk meg, amihez további 35 hektárt telepítettünk. Van egy márkanevünk, a tokaji, amely legalább 500 éves. Van egy csapatunk, amely a mai napig lojális. Történetünk egybeforr a településsel, hiszen munkahelyeket teremtettünk és 30 helyi családnak adunk megélhetést. Hat szőlőfajtánk van, a termékpalettánk a száraz bortól az édesen át az aszúesszenciáig terjed. Próbálunk integrálódni Erdőbénye életébe, támogatjuk a helyi lakosokat, intézményeket.

– Azt hallottam egyszer dr. Béres Józseftől, aki sikeres, annak a szomszédja is sikeres – mondta köszöntőjében dr. Kiss Eliza eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár. – Ha a szomszéd sikeres, annak a szomszédja is az. Egymás sikereiből tudunk meríteni, ami az egész borvidéket képes felemelni. Az a tudás, ami az itteni közösség tagjaiból összeadódik, Tokaj-Hegyalja javát szolgálja.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában