Helyi közélet

2017.05.18. 14:56

Sokba került a jogtalan felmondás

Miskolc - Jogellenesen mondtak fel neki két éve, most már a kártérítést is megkapta.

Miskolc - Jogellenesen mondtak fel neki két éve, most már a kártérítést is megkapta.

Munkaügyi pert nyert az önkormányzat cége ellen dr. Sikter Péter, a diósgyőri vár korábbi főszervezője, akinek 23 éves munkaviszony után csapatával együtt felmondtak még 2015 tavaszán. Ezt követően munkaügyi pert indított munkáltatójával szemben, ami idén április elején lett jogerős. Megtudtuk, azóta a per során neki megítélt kártérítést – több millió forintot – is kifizette számára az önkormányzati cég.

„Azért kellett távoznom a cégtől, mert egy vizsgálat során piszlicsáré állításokat fogalmaztak meg velem szemben. Ennek a vizsgálatnak az eredményét én nem is láthattam, pedig egyeztetni kellett volna velem. Ez nem történt meg, sőt azonnal felmondtak nekem, így reagálni sem tudtam a vizsgálatban leírt vádakra” – emlékezett vissza dr. Sikter Péter.

Kollégái is pereskednek

– Pár nappal később ezt a vizsgálati anyagot megszereztem, majd ez alapján írtam egy levelet dr. Kriza Ákos polgármesternek – ebben tételesen cáfoltam a vádakat –, de érdemi választ nem kaptam – jelentette ki dr. Sikter Péter. – Ezután fordultam a munkaügyi bírósághoz, ahol a per során is tételesen kellett cáfolnom a vizsgálati eredményeket. Ez sikerült, így a bíróság áprilisban jogerősen is kimondta, hogy jogellenesen mondtak fel nekem.

Azt is elmondta, kollégáinak is folyamatban van még a munkaügyi pere, de ezek még nem zárultak le jogerősen.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában