Helyi közélet

2017.05.23. 13:37

Országos elismerés az „oroszlánoktól” Szalóczi Katalinnak, az Észak újságírójának

Kőszeg, Miskolc - Minél többen kapcsolódjanak be a jószolgálati munkába.

Kőszeg, Miskolc - Minél többen kapcsolódjanak be a jószolgálati munkába.

A Lions Klubok Magyarországi Szövetségének idei Wanatka-díját Szalóczi Katalin újságíró – megosztva Kopcsándi Zsuzsannával (Vas megye) – kapta, az Észak-Magyarországban megjelent, a Lions-mozgalom népszerűsítését szolgáló összeállításáért, cikkeiért. A díjat Simon Zoltán leköszönő kormányzó adta át a május 20-i, Kőszegen rendezett konvención.

A Lions Klubok Magyarországi Szövetsége 2014-ben első alkalommal hirdette meg, s ítélte oda a mozgalmat támogató, azt a kiemelkedő újságírói munkával elősegítő Wanatka Gabrielláról elnevezett díjat. Ennek célja, hogy a nagyközönség értesüljön a szövetséghez tartozó klubok önkéntes munkájáról, akcióiról, kapjon képet az olvasó, a hallgató és a néző a mozgalom szándékairól, a jószolgálati tevékenységről, hogy minél többen kapcsolódjanak be a jószolgálati munkába. Továbbá, hogy ismertté váljanak az általuk támogatott célcsoportok, azon élethelyzetek, jószolgálati aktivitások, amelyek támogatásra szorulnak.

A díjazottak személyére a szövetségek tesznek javaslatot. A pályázatokat a szövetség felkérésére bizottság bírálja el.

Wanatka Gabriella (1948–2011) sokoldalú médiatevékenysége mellett a magyarországi Lions-mozgalom tagja, megannyi esemény résztvevője, szervezője, a Lions Magazin szerkesztője volt. Hagyatékának egy részéből hozta létre a szövetség központi, budapesti irodáját, valamint megalapította a róla elnevezett Lions Média Díjat.

A szombati konvención választották meg az új kormányzót, Koleszár Pétert, az Első Miskolci Lions Klub tagját, a szövetség eddigi első alkormányzóját. A vele készített interjút hamarosan közöljük.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában