Helyi közélet

2017.05.01. 12:32

Napján

<em>A mai világban, amikor bármiféle kommunikációs csatorna szinte kikerülhetetlen, legyen az hangos, képes, világhalós, közösségi, szinte nincs olyan információ, amiről ne lehetne tudomásunk. Ha tényleg azt akarjuk. </em>Pásztor Attila írása.

A mai világban, amikor bármiféle kommunikációs csatorna szinte kikerülhetetlen, legyen az hangos, képes, világhalós, közösségi, szinte nincs olyan információ, amiről ne lehetne tudomásunk. Ha tényleg azt akarjuk. Pásztor Attila írása.

Van akinél – mint nálam –, szelektíven működik, igyekszem kerülni a „mucilines”, „zizofenes”, „kérdezze meges”, „ilyen gyönggyel dúsítottas” dolgokat, persze ez nem mindig sikerül. Viszont tény, sok hasznosnak vagy éppen a fontossága miatt érdekesnek, értékesnek tűnő dolog is a birtokomba kerülhet adott napon. Mint például névnap, mert erről a „testvérével”, a születésnappal együtt simán hajlamos vagyok elfeledkezni, legyen szó bárkiről. Ez egyéni típushiba, nem direkt van.

Szóval akkor az öröm nekem – mert plusz információ ami érdekel is –, amikor egy csatornán keresztül megtudom hogy például a Föld, madarak és fák, vakok, űrhajózási és még sorolhatnám milyen világnap van. De egyet még feltétlenül kiemelek, a balkezesekét, mert akkor augusztusban külön is ünneplőbe öltözik a szívem. Meg ezekhez a napokhoz mindig kötődnek rendezvények is, melyek ráirányítják a figyelmet, tesznek érte, segítenek elfogadni, közelebb visznek hozzá, ami azért fontos, mert talán nem csak azon az egy napon fog eszünkbe jutni, hogy sok minden fontos dolog van a világon amiért tehetünk, és nem csak a napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában