Helyi közélet

2017.05.03. 07:25

Kínai autóipari beszállítóhoz kerül a Bosch-gyár

Miskolc, Stuttgart - A Bosch üzletágával megerősödve terjeszkednek tovább.

Miskolc, Stuttgart - A Bosch üzletágával megerősödve terjeszkednek tovább.

Új tulajdonosa lehet a Bosch Miskolcon is gyárral rendelkező indítómotorok és generátorok üzletágának. A vevő a ZMJ (Zhengzhou Coal Mining Machinery Group Co., Ltd., Zhengzhou, Kína) és a CRCI (China Renaissance Capital Investment, Hong Kong, Kína) vállalatokból álló konzorcium – tudatta lapunkkal a Robert Bosch Kft. A ZMJ Kínában indítómotorok és generátorok gyártásával, valamint haszongépjárművek és személygépkocsik motorkomponenseinek gyártási kapacitásával foglalkozó autóipari beszállító, aki a Bosch indítómotorok és generátorok üzletág szakirányú tevékenységeivel kívánja kiegészíteni a portfólióját, így terjeszkedve a nemzetközi piacon. A CRCI pénzügyi befektető vállalkozás régóta a ZMJ üzleti partnere.

Az erről szóló megállapodást kedden írták alá, és mint azt dr. Rolf Bulander, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának mobilitási megoldások üzleti szektoráért felelős tagja mondta: „Célt értünk és olyan vevőt találtunk, aki hosszútávon működő koncepcióval állt elő és mind az üzletág nemzetközi kiterjesztésére, mind munkatársaink számára is sikert ígérő perspektívát vázolt fel”.

Vállalatának döntésével kapcsolatban Chengyao Jiao, a ZMJ vezetője elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy mostantól vállalkozásunk tovább bővülhet az indítómotorok és generátorok üzleti terület új munkatársaival, az ő szaktudásukkal és kiváló termékeikkel. Vállalatunk jövője szempontjából központi szerepet szánunk az indítómotorok és generátorok területnek”. Hozzátette: „Szeretném kiemelni, hogy számítunk a mostani vezetőség munkájára és együttműködésére egy olyan üzletág továbbfejlesztésében, ami a feltörekvő piacokon jelentős növekedésre számíthat. Ezenkívül azokon a piacokon is erősíteni kívánjuk pozícióinkat, melyeken az SG már most piacvezető”.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában