Helyi közélet

2017.05.23. 15:12

Jó hír után jöhet a felújítás Martonyiban

Martonyi - Megtakarítást is jelent az energetikai modernizáció.

Martonyi - Megtakarítást is jelent az energetikai modernizáció.

Jó hírt hozott a napokban a posta martonyi polgármesteri hivatalába: a település által önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére benyújtott TOP-os pályázaton ugyanis több mint 41 millió forintot nyertek.

Több részből áll Martonyi polgármesteri hivatala, amelynek a régebbi, még vályogból épült része a tanácsi hivatalnak és a postának adott otthont. Ehhez építettek hozzá 1963-ban társadalmi munkában egy hátsó részt, amelyben egy nagy színpaddal ellátott közösségi terem kapott helyet, de az alsó szinten van a központja a polgárőröknek, a Martonyi Fejlődéséért Alapítványnak, de itt található még a körzeti megbízotti iroda is. Jelenleg külön fűtenek minden helyiséget az épületben gázkonvektorokkal.

– Ahány konvektor, annyi meghibásodási lehetőség, nem lehet egyformán fűteni a helyiségeket, volt már példa arra, hogy nagy télben szétfagyott egy berendezés. De a villamossága sem mai az épületnek, elég elavult, így nagy segítséget jelent nekünk ez a pályázat – mondja Vécsei István, a település polgármestere.

Az elnyert támogatásnak köszönhetően teljesen megújul majd a fűtési rendszer, melynek gázkazán lesz a központja, emellett komplett külső hőszigetelést kap az épület.

A nyílászárókat nem kell cserélni, ugyanis azokat a településen nagyon jól működő közmunka­program keretében már megoldották. A tetőre napelemek kerülnek – hasonlóan a tájházhoz –, és megújul a teljes villamos hálózata az épületnek.

A kedvező elbírálás után mihamarabb szeretnék elindítani a közbeszerzési eljárást, hogy elindulhasson a munka.

– Mindent megteszünk azért, hogy a lehető leggyorsabban megvalósulhasson a kivitelezés, hiszen ráfér az épületre a modernizálás, és megtakarítást is jelent majd a településnek – mondja a polgármester.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában