Helyi közélet

2017.05.07. 15:13

Hasznos ismereteket kaptak Mezőnyárádon

Mezőnyárád - A környezettudatos szemlélet kialakítása volt a cél.

Mezőnyárád - A környezettudatos szemlélet kialakítása volt a cél.

„Fenntarthatósági Témahetet” tartottak a mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában április 24. és 28. között. Minden osztály számára készültek a pedagógusok, hogy a témában minél több és minél hasznosabb ismeretet adjanak át a tanulóknak. A globális környezeti problémák újabb és újabb kihívások elé állítják az emberiséget, ezért is fontos, hogy a gyerekek kiemelten foglalkozzanak ezzel a témával. A témahét programja több részből állt. Az „Őrizd meg a földet!” című témakört járták körbe az alsósok, a víz téma komplex körbejárásával minden tanítási órán. Megismerkedhettek a vízlábnyom fogalmával, játszottak vizes játékokat a szabadban és a termekben. Felső tagozaton a téma a tudatos táplálkozás volt. Az egészséges táplálkozással, a vitaminok fontosságával és a tudatos vásárlással, fogyasztással ismerkedhetnek meg a gyerekek. A felsősöknél a megújuló és nem megújuló energiaforrások környezetre gyakorolt hatásait összehasonlítva, a környezettudatos szemlélet kialakítása volt a cél.

Interaktív előadások

A hét zárásaként a Gömör-Tornai Alapítvány két környezet- és természetvédelmi szakembere tartott a gyerekeknek rendhagyó órát „Zöld szigeten” címmel. Interaktív játékokkal, természetismereti játszóházzal várták az alsós osztályokat. Szemléletformáló, interaktív előadásokkal irányították a felsősök figyelmét a természet- és környezetvédelem fontosságára.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában