Helyi közélet

2017.05.28. 19:16

Címecske

<em>Címecske. Egyelőre ennyi olvasható a monitoron. A jegyzetem munkacíme. Ez az egy szó, amiből írást kellene kerekítenem. Amire majd fel kell fűznöm egy gondolatot. De annyi minden kavarog a fejemben, hogy nem tudok kiválasztani egyet. </em>Szántó Rita írása.

Címecske. Egyelőre ennyi olvasható a monitoron. A jegyzetem munkacíme. Ez az egy szó, amiből írást kellene kerekítenem. Amire majd fel kell fűznöm egy gondolatot. De annyi minden kavarog a fejemben, hogy nem tudok kiválasztani egyet. Szántó Rita írása.

Illetve, ahogy végiggondolom, mindegyiknek ugyanaz a gyökere, a gyűlölet. Régen azt hittem, csak a butaságot viselem nehezen, mára felsorakozott mellé a gyűlölet is. Bár azt hiszem, egy tőről fakad.

Olvasom a híreket az angliai robbantásról, és olvasom a reakciókat, hozzászólásokat. Már a terror­támadásnak is a gyűlölet volt az alapja, és a válaszreakció is a gyűlölet lett. Érthető. Érthető?

Olvasom a hazai híreket is. Itthon már semminek nem kell történnie ahhoz, hogy gyűlöletet váltson ki. Elég, ha valaki bemondja, elmondja, megmondja, felmondja, lemondja, kimondja. Elég, ha valaki kilép, belép, fellép, lelép, meglép. Érthető. Érthető?

Szóval valami ilyesmire gondolok. Meg arra, hogy ennek mi is lehet a vége…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában