Helyi közélet

2017.05.19. 09:48

Biodiverzitás Napja a Miskolci Állatkertben

Miskolc - Május 20-án, szombaton kerül megrendezése a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban a Biodiverzitás Napja, amellyel a biológiai sokféleségre, illetve az azt fenyegető veszélyekre kívánják felhívni a figyelmet.

Miskolc - Május 20-án, szombaton kerül megrendezése a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban a Biodiverzitás Napja, amellyel a biológiai sokféleségre, illetve az azt fenyegető veszélyekre kívánják felhívni a figyelmet.

Ezen a napon a Let It Grow – Engedd élni természetvédelmi kampány keretében Európa szerte számos állatkert összehangoltan hívja fel a figyelmet a környezetünkben élő változatos élővilágra. Ehhez a kampányhoz csatlakozott a Miskolci Állatkert is - tájékoztatta a Borsod Online-t Veress Tamás, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark gyűjteményi vezetője.

A Miskolci Állatkert május 20-án, szombaton a Let It Grow – Engedd élni kampány során arra hívja fel a figyelmet, hogy mit tehetünk a körülöttünk található élőlények túléléséért. Erre mutat példát a most elkészült darázsgarázs és a természetvédelmi farakás. A nap során több alkalommal is szakvezetés keretében sétálhatnak végig az érdeklődők az állatkert erdei területén kialakított tanösvényen, amelyen számtalan információt tudhatnak meg a várost körülvevő természetről és arról, hogyan segíthetjük környezetünk túlélését.

Mi az a biodiverzitás?

A biodiverzitás – biológiai sokféleség – a földi élet sokszínűségét jelenti. Magába foglal mindenféle élőlényt a mikroszkopikus baktériumoktól és rovaroktól az elefántokig és kék bálnákig; a gombáktól és vadvirágoktól a pálmákig és mamutfenyőkig. A túlélés érdekében minden élőlény függ a többitől. Mi magunk, emberek is a természeti környezet részei vagyunk. Az állatok és a növények sokasága biztosítja azt, amit „ökoszisztéma szolgáltatásoknak” nevezünk. Mindegy, hogy a növények beporzásáról, az árvízvédelemről, vagy a számtalan egyéb szerepről van szó, a fajok elvesztése olyan hatásokkal lehet a környezetünkre és a társadalmunkra egyaránt, amelyek kimenetelét megjósolni sem lehet.

1992. május 22-én fogadta el az ENSZ a Biológiai Sokféleség Egyezményt, melynek tiszteletére minden évben ez a nap a biológiai sokféleség nemzetközi napja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában