Helyi közélet

2017.04.12. 11:24

Nem barbár munka, hanem kárelhárítás Diósgyőrben

Miskolc - A fa ágai nem bírták a sok esőt, letörtek. Bíznak benne, hátha erőre kap.

Miskolc - A fa ágai nem bírták a sok esőt, letörtek. Bíznak benne, hátha erőre kap.

Nekiestek egy virágba borult, gyönyörű lombkoronás fának a diósgyőri Pálosok parkjában – írta a közelmúltban Agora levelezőfórumunkra egyik olvasónk, aki szerint a fának semmi baja nem volt, ráadásul a rajta lakó fekete rigók kétségbeesetten röpködtek, fészkeiket keresték.

F. Nagy Zsuzsanna, az Ökológiai Intézet munkatársa megkereste a terület önkormányzati képviselőjét, Novák Józsefnét, aki elmondta neki: a fa ágai nem bírták a sok esőt, és letörtek. A képviselő azt is elmondta, nagyon sajnálja a fát, de nem barbár munka történt a városgazda részéről, hanem kárelhárítás. Arra is kitér, jó lenne, ha nem kellene teljesen kivágni a fát, hanem a törzset meghagyva esélyt kaphatna.

Ezt erősítette meg Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs igazgatója is, aki elmondta, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai bejelentés alapján április 6-án a Pálosok parkjában egy szilfa elhasadt ágrészét – amely egy közterületi pad közvetlen közelébe dőlt – soron kívül eltávolították.

A következő napon – a lehetőségek figyelembevételével, hogy a fából minél több maradjon – a visszamaradt törzsrész és az ágak gallyazását is elvégezték – kaptuk az információt.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában