Helyi közélet

2017.04.28. 12:47

Logisztika Napja Miskolcon

Miskolc - A Bay Zoltán kutató­intézet kinyitotta kapuit, csatlakozott a programsorozathoz.

Miskolc - A Bay Zoltán kutató­intézet kinyitotta kapuit, csatlakozott a programsorozathoz.

Logisztikai szakmai napot tartott csütörtökön a Bay Zoltán Nonprofit Kft. Miskolcon, így csatlakozva a hat évvel elindított A Logisztika Napja elnevezésű programhoz.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2012-ben először csatlakozott a Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez, amelynek elsődleges célja, hogy megismertesse a szakma kulisszatitkait az érdeklődőkkel.

A programba bármely cég, felsőoktatási intézmény, nonprofit szervezet bekapcsolódhat, ha kinyitja kapuit, és meghívja magához az érdeklődő szakmabelieket és laikusokat.

Miskolc először kapcsolódott a programhoz, és ezt a kezdeményezést a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. vállalta magára. A miskolctapolcai kutatóintézet innovatív logisztikai megoldásokkal kapcsolatos szakmai napot szervezett, ahol olyan iparági szakemberek tartottak előadásokat, akik az elmúlt években sikeres innovatív megoldásokat vezettek be a logisztika különböző területén.

A szakmai nap keretében a látogatók megismerhették a kutatóintézet laborjait, valamint a logisztikai tervezőszoftvereit is.

Gyártási folyamatok

A Logisztika Napján dr. Illés Béla, a Miskolci Egyetem tanára tartott nyitóelőadást, valamint a nagyvállalatok vezetői mutathatták be fejlesztéseiket. A Bosch Power Tools Elektromos Szerszámgyártó Kft. a tavaly elindított egy Ipar 4.0 technológiával termelő gyártósorát, az ÁTI Depó Zrt. pedig logisztikai szolgáltatását mutatta be.

Ezenfelül a kutatóintézet ipari partnerei is bemutatkoztak: A 25 éves Magyar Suzuki Zrt. egy film keretében a gyártási folyamatát ismertette, a debreceni Oláh Gumiszerviz Kft. a használt gumiabroncsok begyűjtéséről tartott előadást, a GraphIT pedig a digitális gyártással kapcsolatos szoftvereit mutatta be.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában