Helyi közélet

2017.04.20. 18:17

Időjárás - Borsod megyében több helyen vannak fennakadások

Budapest/Miskolc - Az időjárási viszonyok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több útszakasz járhatatlan, több helyen az áramszolgáltatással is gondok vannak.

Budapest/Miskolc - Az időjárási viszonyok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több útszakasz járhatatlan, több helyen az áramszolgáltatással is gondok vannak.

A rendőrség tájékoztatása szerint Répáshuta jelenleg személyautóval nem megközelíthető és az áramszolgáltatás is szünetel. A közutak tisztítását és a kárelhárítást a szakemberek folyamatosan végzik.

Irlanda Boglárka, az Émász igazgatósági megbízottja az MTI-nek elmondta: Ómassán helyreállt az áramszolgáltatás, de Bükkszentkereszt egy részén, valamint Répáshután továbbra sincs áram. A hiba elhárításán dolgoznak a szakemberek.

A miskolci polgármesteri hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Miskolc önkormányzata több mint 200 ezer forint értékű élelmiszert - 150 kilogramm kenyeret, 300 liter tejet és 300 csomag felvágottat - juttatott el Ómassára csütörtökön délelőtt. Mintegy fél méteres hóvastagság és 40-50 kidőlt fa is jelentősen megnehezíti a település megközelítését.

Kitértek arra is, hogy a Mivíz Kft. megerősítette központi ügyeletét, szakemberei folyamatosan ellenőrzik a Bükkben lévő víztermelő forrásokat, kiemelten a Szinva-forrást.

- MTI -




Alaposan megtréfálta az Ómassán lakókat (is) az április tél: az egy napig tartó havazásban kb. 40-50 cm vizes hó hullott a településre.

 

Életveszélyes a fák között tartózkodni a Bükkben és a Zempléni-hegységben, a télies időjárás miatt az erdőkben keletkezett és ezután bekövetkező károk mértéke egyelőre felbecsülhetetlen - közölte a miskolci székhelyű Északerő Zrt. csütörtökön

Útlezárás miatt nem a teljes útvonalán közlekedik az 5-ös, 15-ös és 68-as autóbusz

Számos helyen akadályozzák a közlekedést útra dőlt fák, emiatt a rendőrség több utat lezárt.

 

A kialakult időjárási viszonyok miatt több útszakasz járhatatlan és az áramszolgáltatás is szünetel öt településen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában