Helyi közélet

2017.03.30. 08:44

Sri Chinmoy is gyógyít a megyei kórházban

Miskolc - Ezúttal 27 darab Sri Chinmoy-reprodukciót kapott az alapítványtól a megyei kórház.

Miskolc - Ezúttal 27 darab Sri Chinmoy-reprodukciót kapott az alapítványtól a megyei kórház.

A Sri Chinmoy Alapítvány második alkalommal adományozott képeket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórháznak. Az indiai tanító festményeiből készült reprodukciók első alkalommal 2013-ban kerültek a Klinikai Onkológiai Sugárterápiás Centrum két osztályára, míg a jelenlegi 27 darabból álló adomány képei a Kórház Onko­sebészeti Épület rendelőiben, betegváróiban és a fekvő­betegosztályon kerülnek majd kihelyezésre.

– A belső béke és a külső dinamizmus jellemezze az embert, hangzott el. Ez a belső béke szükséges a gyógyítónak, szükséges a gyógyításhoz, míg a külső dinamizmus pedig szükséges a gyógyítónak, de szükséges a gyógyítottnak is, hiszen ha nem akar fizikailag gyógyulni, akkor nem is fog meg­gyógyulni – hangsúlyozta a tegnapi sajtótájékoztatón dr. Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgató-főorvosa.

Szeidemann János, az alapítvány elnöke azzal kezdte, hogy ezúttal nem mint beteg szól, és megköszönte, hogy befogadja a kórház a képeket.

– Az alapítvány Sri Chinmoy tevékenységét és életszemléletét szeretné népszerűsíteni – mondta az elnök. – Ezek a képek át tudnak valamit adni abból a belső világból, amit ő megtalált magában és inspirál bennünket, hogy mi is találjuk meg magunkban. Most festményekkel jöttünk, amelyek a színeikkel adnak. Szeretném, ha örömüket lelnék a képekben, és örülök a találkozásnak, hiszen minden belülről kezdődik.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában