Helyi közélet

2017.03.24. 11:57

Rajt előtt a szennyvízprojekt Hejőbábán és környékén

Hejőbába, Hejőpapi, Nemesbikk, Szakáld - Két éven belül kiépülhet Hejőbába és környéke szennyvízhálózata.

Hejőbába, Hejőpapi, Nemesbikk, Szakáld - Két éven belül kiépülhet Hejőbába és környéke szennyvízhálózata.

Juhász Barnabás, a gesztor Hejőbába község polgármestere elmondta, a legfontosabb az idei fejlesztési lehetőségek közül, hogy elindíthatják a várva várt szennyvízprojektet. Ez Hejőbábát és négy környékbeli dél-borsodi települést érint, két évtizedes vágya a térségnek, és minden esély megvan rá, hogy akár 2018-ra befejeződjék a szenny­vízhálózat kiépítése. Megtudtuk, hogy csak Hejőbábán 560 ingatlan van.

Környezetvédelem

„Elsősorban a környezeti hatás a fontos, mert most tisztázatlan, hogy miként is szabadulnak meg a háztulajdonosok a keletkező szenny­víztől, azaz szennyezi a környezetet – mondta Juhász Barnabás. – Az is fontos szempont, hogy vállalkozások sem szívesen telepednek le olyan helyen, ahol hiányos a közműellátottság. Azaz azt is remélhetjük, hogy élénkül a gazdaság a településen. Természetesen nem mellékes, hogy a lakosságnak is kényelmesebb, komfortosabb lesz az élete a szennyvízelvezetés megvalósulása révén”.

Három milliárd

Az öt településen megvalósuló beruházás összértéke eléri a 3 milliárd forintot.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában