Helyi közélet

2017.03.09. 18:28

Nyitás a turizmus felé

Tolcsva - 73 település 34 milliárd forintnyi fejlesztési támogatáshoz jut.

Tolcsva - 73 település 34 milliárd forintnyi fejlesztési támogatáshoz jut.

„Tokaj-Hegyalja, a Hegyköz, a Bodrogköz és Abaúj-Hegyköz 73 települése összesen 34,5 milliárd forintos turisztikai célú fejlesztési pénzhez jut” – mondta dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője a tolcsvai Waldbott-kastélyban tartott tájékoztatóján.

Kiemelt térség

– A kormány kiemelt térséggé nyilvánította Tokaj-Hegyalját – mondta dr. Hörcsik Richárd. Ebben a programban összesen 73 települést sikerült nevesíteni. Természetesen eltérő mértékben részesülnek ezekből a támogatásokból az érintett települések. Köztük vannak olyanok, itt Tokajra, Sárospatakra és Sátoraljaújhelyre gondolok, amelyek nagyobb összegekkel gazdálkodhatnak majd a fejlesztések során. A kormány egyik célja ezzel a támogatással az, hogy megmaradjon a régió népességmegtartó ereje, hiszen tény, hogy Zemplén népessége az elvándorlások miatt folyamatosan csökken. A minőségi turizmus minőségi munkahelyeket hoz létre, ráadásul a most megvalósuló beruházásoknak köszönhetően növekszik majd a térség turisztikai vonzereje.

Csak olyan fejlesztéseket támogat a kormány, amelyek bizonyítottan megemelik a térségbe látogatók számát.”

Tolcsván például, a kastélyok városában a Rákóczi-kastélyt és pincét újítják fel majd a program keretében.

Ugyancsak fontos eleme a programcsomagnak a vallási turizmus, valamint a kerékpáros turizmus. Ez utóbbit szolgálja majd két kerékpárutas fejlesztés, a Tokaj-Hegyalja-kör, valamint a Tokaj–Boldogkőváralja–Sárospatak Várak útja. Ezenfelül pedig a térségbe való eljutást könnyíti majd meg jelentősen a Mezőzombor és Sátoraljaújhely közötti vasútvonal villamosítása.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában