Helyi közélet

2017.03.05. 14:13

Jótékony függőség

<em>Szerencsésnek érzem magam, mert az elmúlt években a Lady Lions Club tagjaként számtalanszor megtapasztalhattam a jótékonyság erejét, azt, hogy a jótékonyság egy hatalmas energiabomba, ami feltölt. </em>Szerzőnk a Lady Lions Club soros elnöke.

Szerencsésnek érzem magam, mert az elmúlt években a Lady Lions Club tagjaként számtalanszor megtapasztalhattam a jótékonyság erejét, azt, hogy a jótékonyság egy hatalmas energiabomba, ami feltölt. Szerzőnk a Lady Lions Club soros elnöke.

Kimondhatatlanul nagyszerű érzés adni, és látni a megajándékozottak mosolytól ragyogó, hálás arcát. Valósággal „megemeli” az ember lelkét egy-egy ilyen pillanat, az a tudat, hogy segítséget adhat azoknak, akik különböző okok, élethelyzetek miatt nehézségekkel küzdenek.

Nekünk, nőknek lét­elemünk a harmóniateremtés, hogy otthonosabb hellyé tegyük ezt a felbolydult világot.

Ez az érzés – a szó legjobb értelmében – függőséget okoz. Arra ösztönöz, hogy figyelj oda a környezetedre, lásd meg a problémákat, a gondokat, és a magad lehetőségei szerint segíts. A segítségnyújtás aztán meg is sokszorozható a hasonló indíttatásúak összefogásával. A Lady Lions Club egy ilyen „megsokszorozó” közösség, ahol lányok, feleségek, édesanyák, üzletasszonyok, intézményvezetők, újságírók – vagyis a civil életben sokféle szerepben helytálló nők – dolgoznak önzetlenül azért, hogy jótékonysági akciókkal, rendezvényekkel, ha csak egy rövid időre is, szebbé, örömtelibbé, boldogabbá tegyék rászoruló embertársaink mindennapjait.

Hogy miért tesszük mindezt? Miért fontos a család, a munka, a karrierépítés mellett mindannyiunk számára a közösségért tenni akarás? A válasz talán közhelyesnek tűnik, de tény: azért, mert nekünk, nőknek lételemünk a harmóniateremtés, a gondoskodás, az, hogy élhetőbb, otthonosabb hellyé tegyük ezt a felbolydult világot. És hol is kezdhetnénk máshol a gondok enyhítését, mint szűkebb környezetünkben.

A nők szerepét illetően Müller Péter író egyenesen úgy fogalmaz: „Az, hogy a világ még áll, a nőknek köszönhető.” Weöres Sándor költő szerint: „A nő: tetőtől talpig élet.” Kepes András újságíró pedig azt mondja: „A történelemben többnyire a férfiak a hősök. A személyes életünkben a nők.” Ezek a szépen hangzó mondatok számomra a nők felelősségét sugallják: vigyázzunk szeretteinkre, óvjuk a törékeny harmóniát, segítsük az elesetteket, és női energiáinkat a jó érdekében kamatoztassuk! Legyünk személyes életünk figyelmes, adakozó hősei!

Ha így teszünk, intenzívebben élhetjük meg, hogy nőnek lenni jó, és persze azt is, hogy jónak lenni jó!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában