Helyi közélet

2017.03.15. 12:11

Jön az újabb Miskolci Pálinkamustra

Miskolc - Közösen rendez pálinkamustrát a Miskolc városa a Bükki Pálinka Lovagrenddel március 18-án.

Miskolc - Közösen rendez pálinkamustrát a Miskolc városa a Bükki Pálinka Lovagrenddel március 18-án.

A IV. Miskolci Pálinka­mustrára szombaton, azaz március 18-án reggel 9 órától kerül sor a Diósgyőri vár Lovagtermében. A városházán tegnap megtartott sajtótájékoztatón Sömjéni Éva pálinkalovag arról is beszélt, hogy folyamatosan azon dolgoznak, hogy a pálinkának kultusza legyen a honi gasztronómiában, és céljuk természetesen az is, hogy a pálinkát mint hungarikumot minél szélesebb körben népszerűsítsék. Megtudtuk: tavaly több mint 300 pálinkaminta érkezett a zsűrihez.

Tavaly több mint 300 pálinka­minta érkezet­­t a zsűrihez.

Orosz János

Ezután Orosz János, a Bükki Pálinka Lovagrend Nagymestere elmondta, hogy a verseny előtti napon (péntek) 17 óráig várják a nedűket. Nevezni a szokásoknak megfelelően fél liter itallal tudnak a versenyzők. Fontos! Az üveg címkéjén fel kell tüntetni a pályázó nevét, címét, a gyümölcs fajtáját, a pálinka alkoholtartalmát és évjáratát.

Tudnivalók

– Ha a pálinka nem fehér, azt is, de szerepelnie kell a címkén az érlelés módjának is, vagyis ha hordós, ágyazott – friss gyümölcsre vagy aszalványra – fogalmazott Orosz János.

Nem mellékesen a pálinkamintákat a polgármesteri hivatal portáján adhatják le a nevezők, ám ha az nehézséget okoz, postázhatják is az önkormányzat címére: 3525 Miskolc, Városház tér 8.

Orosz János büszkén tudatta a tájékoztatón azt is, tavaly már sikerült felvenniük a kapcsolatot több külhoni pálinkalovagrenddel, idén viszont már mind a nyolc Kárpát-medencei pálinkalovagrend képviselteti magát a IV. Miskolci Pálinkamustrán, így aztán mindenhonnan várnak pálinkákat a Kárpát-medencéből.

Azonban nem csak a pálinkák és párlatok „meccselnek” majd, hiszen hagyományosan sor kerül a sós sütemények versenyére is, amire 1-1,5 kilo­grammnyi mennyiséggel lehet nevezni. A sütiket a Déryné-házba (Diósgyőri vár) várják március 18-án délig. A süteményestálon kérik, hogy tüntessék fel: a készítő nevét, lakcímét, a sütemény elnevezését (ha van, fantázianevét), a recept leírását és a leadott mennyiséget. További információkat az alábbi telefonszámokon érdemes kérni: 20/313-0800, 30/299-2233, 30/902-2003.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában