Helyi közélet

2017.03.27. 19:57

Időjárás-jelentés - 2017. március 27.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Nagy kiterjedésű anticiklon húzódik a Brit-szigetektől egészen az Égei-tengerig. A benne uralkodó leszálló légmozgás hatására többnyire derült az ég, csupán a magasnyomás peremén több a felhő, csapadékról nem érkezik jelentés. Észak-Európában többközéppontú ciklon alakítja az időjárást, a Baltikumtól a Fehér-tenger vidékéig többfelé havazik. Arrafelé, valamint a szárazföld keleti részén - az Uráltól egészen a Fekete-tengerig - van a leghidegebb, a hőmérséklet csúcsértéke helyenként az 5 fokot sem éri el. Szokatlan módon a Skandináv-félsziget déli felén viszont helyenként 18, 21 fokig is felmelegszik a levegő. Továbbra is a kontinens délnyugati, déli része a legmelegebb, Görögország déli partvidékén 24, 26 fokot mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását az említett anticiklon alakítja, száraz és egyre enyhébb léghullámok érkeznek térségünk fölé.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Túlnyomóan derült lesz az ég, kedden is sok napsütés várható, melyet csak néhol szűrnek majd fátyolfelhők. Csapadék nem lesz. Az északnyugati, nyugati szél napközben időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -3 fok között alakul, de a környezetükhöz képest alacsonyabban fekvő

tájakon -5, -7 fok is lehet, a vízpartokon, illetve a magasan fekvő helyeken lesz enyhébb a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 19, 20 fok körül várható.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában