Helyi közélet

2017.03.24. 09:29

Figyelnek

<em>Kistelepülés polgármesterével beszélgetünk. Kicsi, alvó falu, napközben alig történik mozgás, a környékbeli településekre járnak dolgozni a helyiek. A közbiztonságot emlegeti – egykori rendőrként ez szívügye –, alig történik bűncselekmény a faluban. Figyelünk egymásra – mondja. </em>Bánhegyi Gábor írása.

Kistelepülés polgármesterével beszélgetünk. Kicsi, alvó falu, napközben alig történik mozgás, a környékbeli településekre járnak dolgozni a helyiek. A közbiztonságot emlegeti – egykori rendőrként ez szívügye –, alig történik bűncselekmény a faluban. Figyelünk egymásra – mondja. Bánhegyi Gábor írása.

Kicsit elkalandozunk, amikor megcsörren a telefonja. Az egyik falubeli hívja, egy furgonnal vasazók jelentek meg a faluban. Nem nagy dolog, mondja a polgármester, de volt már olyan, amikor a vasazók előfutárként szolgáltak, figyelték, hova érdemes esetleg akkor is visszalátogatni, amikor arra nem is számítanak. Jobb a bajt megelőzni, hívja rögtön a közeli településen működő rendőrőrsöt. Folytatjuk a beszélgetést. Arról esik szó, lassan csökken a falu népessége, a kvalifikált emberek itt a környéken nem kapnak munkát, kénytelenek máshová költözni, gyerek alig születik, de ezekkel a gondokkal a legtöbb kistelepülés küszködik ebben a régióban. Öt perc múlva megint csörög a telefon, mégsem vasazók jöttek, fát hoztak az egyik idős embernek. A polgármester elmosolyodik, hívja megint a rendőrséget, vakriasztás volt, nem kell jönni, nem vinni akarnak, hoztak a furgonosok.

Majd leteszi a telefont és annyit mond: Ugye mondtam, figyelünk egymásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában