Helyi közélet

2017.03.31. 15:49

Borsodi lehet az év roma hőse: Lakatos József is ott van a jelöltek között

Tarcal - A borsodi kőműves nagyon szeret régi kövekkel, épületekkel dolgozni. Legbüszkébb a Pataki kúria pincerendszerére, amelyen három éven keresztül dolgoztak. 

Tarcal - A borsodi kőműves nagyon szeret régi kövekkel, épületekkel dolgozni. Legbüszkébb a Pataki kúria pincerendszerére, amelyen három éven keresztül dolgoztak. 

Teljes életet élő, felnőtt emberek, akik tehetséggel, szorgalommal és kitartással jutottak el oda, ahol tartanak. Romák, akiknek rögösebb volt az útjuk, mint másoknak, mert nemcsak a többség előítéleteivel kellett megbirkózniuk, de olykor a legszűkebb környezetük is kételkedett, hogy sikerülhet-e nekik. Tíz jelölt között dől el, ki lesz az év hétköznapi roma hőse, aki megkapja a Roma Sajtóközpont Aranypánt-díját az idei Nemzetközi Roma Napon - írja az Index.

A jelöltek között van a Tarcalon élő Lakatos József, aki kőművesként dolgozik. Az Index a borsodi szakembert bemutató cikkében úgy fogalmaz, Józsefet az iskolában rengeteg megaláztatás érte, a gyerekkorát pedig szegénység kísérte. Osztályfőnöke, Molnár Tibor, aki ma Taktakenéz polgármestere azt mondta, mindenkinek tanulnia kell, támogatta Józsefet, aki később Szerencsre ment kőművesnek tanulni, majd az egész országot bejárta mielőtt letelepedett a borsodi községben. - Annyi a munka, hogy ma reggel is listát kellett írnom, hogy hol kezdjem. Nem panaszkodom. Nagyon szeretek régi kövekkel, épületekkel dolgozni, azért is szeretem a borászatokat. Legbüszkébb a Pataki kúria pincerendszerére vagyok, három évig dolgoztunk rajta, gyönyörű lett - mondta a portálnak.

Lakatos Józsefre az Index, jelölteket bemutató cikkének alján lehet szavazni április 8-án, 13:00-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában