Helyi közélet

2017.03.16. 10:24

A terv: parkoló a Blaskovics utcán

Miskolc - Van, aki 500 forintért egy évig őrizteti az autóját a kórház területén.

Miskolc - Van, aki 500 forintért egy évig őrizteti az autóját a kórház területén.

Miért nem építenek a parkolási pénzből tisztességes parkolóhelyet a megyei kórházban? – tette fel a kérdést lapunkon keresztül egy olvasónk. Szerkesztőségünknek elpanaszolta, hogy március 8-án a megyei kórházban parkolt, de megbüntették, illetve figyelmeztették, mert tilos helyen hagyta az autóját.

„Nap mint nap elkérik a pénzt behajtáskor. Cserébe legalább 10–20 percig kell keringeni, amíg találunk parkolóhelyet. Azt is általában sárban, hatalmas gödrökben” – írta levelében. Úgy véli, ha a parkolásból befolyt pénzből parkolókat építene az intézmény, akkor nem fordulna elő, hogy tilos helyen állnak meg az autósok. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a megyei kórházat, kérdéseinkre dr. Csiba Gábor főigazgató-főorvos válaszolt.

„Van elég parkoló”

– A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban van elég parkoló – kezdte. – Például a kórház területén lévő kazánház környékén is. A probléma az, hogy mindenki közvetlenül ott szeretne megállni, ahova beutalták, vagy ahol az ügyét intézi. A parkolókat és az utakat minden év tavaszán rendbe hozzuk. Mivel a kórház környékén és a szemben lévő lakótelepen nincs elég parkoló, ezért azok is itt állnak meg, akiknek nincs a kórházban dolguk. Van, akik itt tartják gépkocsijukat, mert végül is védett területen van és 500 forint ellenében akár egy évig is – volt rá példa – őrizteti.

„A nagyszámú behajtás nehézségeket jelent intézetünk részére, akadályozza a mentőszállítást, steril szállítást, szakmai anyag, gyógyszer és élelmezés kiszállítását. A tervek között szerepel egy parkoló kialakítása a Blaskovics utcai műszaki telepen” – tudtuk meg dr. Csiba Gábortól.

Azt is elmondta, a behajtásból származó díj teljes egészében a szolgáltatót illeti meg, amely a megyei kórház esetében egy külső cég.

ÉM-NSZR


Adatok

A kórházban a parkolóhelyek száma: 904 db.

Ebből zárt: 162 db.

Szilárd burkolatú: 427 db.

Zúzott köves: 315 db.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában