Helyi közélet

2017.03.28. 13:33

A nap receptje: virslis kiflifalatkák

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hiába próbál meg belőle eleget csinálni, úgyis mindig elfogy.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hiába próbál meg belőle eleget csinálni, úgyis mindig elfogy.

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 1/2 l tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl olaj
  • 1 tojás a kenéshez
  • virsli
  • sajt
  • Elkészítés:

    Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük, amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk és 4 felé vágjuk a tésztát. A cipókat kör alakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit, trappista sajtot, és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen. Sütés előtt tojással megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20 percig sütjük, a sütő aljába egy lábasba vizet teszünk, amikor épp megpirul a teteje, kivesszük és azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad.

    - Majtényiné Vig Mária, Serényfalva -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában