Helyi közélet

2017.02.17. 12:48

Zalatnay Sarolta Miskolcon is a Reflexszel izzítja majd a hangulatot a Kocsonya Farsangon

Miskolc - Már elválaszthatatlan a színpadon az énekesnő és a zenekar.

Miskolc - Már elválaszthatatlan a színpadon az énekesnő és a zenekar.

Fergeteges bulira készül vasárnap Miskolcon Zalatnay Sarolta, aki a Beche­rowka Miskolci Kocsonya Farsangon 14 órától lép színpadra az Erzsébet téren. Méghozzá egy „hazai” csapattal megerősítve, hiszen az énekesnőt már jó ideje a Reflex zenekar kíséri el a koncertjeire és közösen lépnek színpadra.

Közös munka

2001-ben egy Vén Teenager Partyn léptek fel először együtt, Zalatnayt pedig már akkor megfogta a miskolci banda és a közös produkció. Ennek megfelelően 2014-ben újra közösen koptatták a színpadi deszkákat, majd egyre többször fordult elő, hogy Cini koncertjeit a zenekar kísérte. Ma már az együttműködés folyamatos, 2016-ban minden Zalatnay Sarolta élő koncerten a Reflex zenélt.

– Nagyon jó volt a tavalyi év, főleg a nyár volt tele koncertekkel, hála istennek ezek nagy része a Reflexszel közös munka volt. Ugyanis én sokkal jobban szeretem az élő zenekaros koncertet és a közönség számára is ez az igazi élmény. Az egy egészen más hangulat, amikor egy zenekar áll az ember mögött, méghozzá, ha a Reflexről beszélünk, akkor nem is akármilyen zenekar – mondja Zalatnay Sarolta.

2016-ban rengeteg hazai helyszínen és fesztiválon jelen volt a közös produkció, de határon túl is sok koncertet adhattak, például Szlovákiában és Erdélyben.

CD és könyv

– Ennél már csak az idei év ígérkezik jobbnak, hiszen máris annyi fellépés van mögöttünk és lekötve, mint tavaly. Kerek születésnapom alkalmából előadássorozatra készülünk, amelynek kiemelt állomása lesz augusztusban Vác és november végén, december elején a Művészetek Palotája, amely zárja a jubileumi koncertsorozatot. De idén is megyünk Szlovákiába, Erdélybe, Németországba és, ha minden a tervek szerint alakul, akkor Kanadába és az Egyesült Államokba is – teszi hozzá az énekesnő.

A koncertek mellett kiadványokkal is megjelenik majd a Zalatnay 70 elnevezésű koncertsorozat, ugyanis készül egy 24 dalt tartalmazó CD, amelyre új nóták is felkerülnek, valamint egy kiadás előtt álló kézirattal is rendelkezik Zalatnay Sarolta.

Síelés helyett baleset

Korábban az énekesnő azt nyilatkozta, hogy nyáron nincs ideje nyaralni, pihenni a fellépések miatt, így inkább a télre időzíti, ezt azonban keresztülhúzta egy baleset.

– Sajnos több bordám is eltörött és hetekre ágyba kényszerültem, így engem látogattak a barátok, a lányom is hazajött Londonból hozzám. A síelés tehát most elmaradt és az aktív pihenés is – meséli.

Miskolcot jól ismeri, sok barátja van itt, hiszen három évig egy rádióműsort is vezetett a városban, így szívesen jön a megyeszékhelyre. Mint mondja, a kocsonya nem tartozik a kedvenc ételei közé, de a kocsonyafarsanggal járó fesztiválhangulatot imádja.

Miskolci reflexek

– Az első év volt a 2016-os, amikor már határon innen és túl is csak a Reflexszel adott élő koncertet Zalatnay Sarolta, és erre nagyon büszkék vagyunk – mondja Bárdos István, a zenekar frontembere.

A miskolci rockbanda az Edda vetélytársa volt hazai pályán, hiszen majd egyszerre alakultak, és míg Patakiék klubja az egyetemen volt, addig a Reflexé az Ifjúsági Házban. A zenekar jegyzi a „Hajrá Diósgyőr” dalt is, amely a DVTK-labdarúgócsapat hivatalos indulója. Pár év kihagyás után éppen az ominózus Vén Teenager Partyn tértek vissza a zenei életbe. Ismert dalaik a Madárijesztő, Álmodj örökké, Várótermek albérlője, 66-os út, Miskolci villamoson, Emlékek, XX. század rendszeresen hallhatók.

– A kocsonyafarsangot követően március 5-én lépünk színpadra a Miskolci Nemzeti Színházban, ahol egy jótékonysági koncertet adunk a megyei kórház fül-orr-gégészeti osztálya számára. A tavasz egy kicsit nyugalmasabb fellépések tekintetében, így szeretnénk 2-3 dalt stúdióban rögzíteni, mielőtt beindulna a nyári fesztiválszezon – osztotta meg a terveket Bárdos István. Hozzátette: reméli, hogy az időjárás kegyeibe fogadja őket a vasárnapi koncerten és egyikük sem lesz beteg, így semmi akadálya nem lesz, hogy egy hangulatos buli kerekedjen a fellépésükből.


Névjegy

A Reflex tagjai:

Bárdos István, Báthori László, Kovács Kálmán, Kolencsik Imre alapítótagokhoz 2012-ben Sproha Ferenc billentyűs (ex-Helios) és Földes Gábor dobos (ex-Slamo Band), csatlakozott, majd egy év múlva Gulyás Szabina (ének, vokál) követte őket. Regős Zsolt egykori alapítótag elfoglaltságai miatt alkalmanként szerepel az együttesben.

Zalatnay Sarolta

1966-ban a Magyar Televízió Táncdalfesztiválján második helyezést ért el a Hol jár az eszem című dallal, majd 1967-ben megnyerte a Nem várok holnapig című számmal, amelyet az Omega együttes kísért. Kísérte az LGT, Scampolo, Bergendy, Omega, Metro, Generál és a Skorpió együttes is karrierje során.


A 2017-es Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang programjai

Miskolc - A hét végén ismét minden a kocsonyáról szól majd Miskolc belvárosában, hiszen újra megrendezik a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsangot. Negyvennél több fellépő és majd’ kétszáz faház biztosítja azt, hogy se program nélkül, se éhen ne maradjon az, aki kilátogat a farsangra a három nap alatt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában