Helyi közélet

2017.02.03. 11:47

„Nem könnyű, de szeretem”

Gönc - Negyven év precíz és felelősségteljes munka van Krózser Julianna mögött.

Gönc - Negyven év precíz és felelősségteljes munka van Krózser Julianna mögött.

Gönc Város Örökös Tiszteletbeli Aljegyzője címet kapott nemrég Krózser Julianna Mária, a település aljegyzője. Hivatalában látogattuk meg az aljegyzőt, hiszen az elismerés 40 éves kiváló munkájának a jutalma. Kicsit szabadkozott, azt mondta, nem szeret a nyilvánosság előtt szerepelni, de végül mégis vállalta a beszélgetést.

Nagyon jó kollégáim voltak, ők sokat segítettek.

Krózser julianna mária

Elsőként azt mesélte el, hogy a cím adományozásáról mindenki tudott a hivatalban, csak ő nem. Így aztán rettenetesen meglepődött és meg is hatódott, amikor a kollégák és a képviselő-testület előtt Sivák János polgármester bejelentette, miért is gyűltek össze.

Sok munka, tanulás

Julianna 1976-ban kezdte a munkát az akkori községi tanácsnál mint megbízott igazgatási előadó. Eleinte sok nehézséggel kellett megküzdenie, de aztán újabb és újabb lehetőségek vártak rá. Három év múlva anyakönyvvezetői megbízást kapott. Folyamatosan képezte magát. A ’90-es években elvégezte az Államigazgatási Főiskolán az igazgatásszervező szakot, majd a Corvinus Egyetemen a szociális szakigazgatási szakot. 2001-ben kiderült, Göncön okmányiroda lesz, akkor Julianna már igazgatási osztályvezető volt. Azonban el kellett végeznie az okmány­irodai ügyintézői képzést is. Precíz és felelősségteljes munkát kellett végeznie továbbra is. 2006-ban nevezték ki aljegyzővé.

– Volt olyan időszak, amikor azt gondoltam, hogy ennyi munkát már nem bírok, itt hagyom, de aztán valahogy mindig megoldódtak a problémák. Nagyon jó kollégáim voltak, ők sokat segítettek. A munkám nem könnyű, de szeretem, mert emberekkel foglalkozom. Pontosan tudom, hogy ki kicsoda, hol lakik, mi az ő problémája. Sokszor mondják a kollégáim, hogy hozzám nemcsak ügyeket jönnek intézni az emberek, hanem lelkisegély-szolgálatra is – mondja Julianna.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában