Helyi közélet

2017.02.27. 17:20

Miskolci Hodobay-program a városfejlesztésért

Miskolc - A miskolci Hodobay-program lényege és mozgatórugója a közösségi alapú városfejlesztés lenne.

Miskolc - A miskolci Hodobay-program lényege és mozgatórugója a közösségi alapú városfejlesztés lenne.

A Miskolci Kocsonya Napját rendezte meg Rózsa Edit, a Kocsonyafesztivál alapítója és elindítója a Szinva-teraszon. A rendezvény keretében meghirdette a Hodobay-programot is, amelyet Miskolc egykori polgármesteréről, dr. Hodobay Sándorról nevezett el. A program lényegeként a közösségi alapú városfejlesztést jelölte meg Rózsa Edit. „Szeretnék tenni azért a városért, amely befogadott” – fogalmazott az alapító.

A Miskolci Kocsonya Napja rendezvényt első alkalommal tartották meg, de Rózsa Edit terve, hogy egy közösségépítő eseménysorozattá nője ki magát a program. „Jelszavunk a BM, azaz beszéljünk Miskolcról. Először lehet, csak hárman jönnek el az eseményre, később már öten, azután akár több százan is” – vélekedett.

További perek

A rendezvény keretében sajtótájékoztatót is tartott Rózsa Edit, ahol elmondta, hogy tovább küzd a kocsonyafesztivál rendezési jogáért. Annyit árult el, hogy az ügyben jelenleg több bírósági ügy van folyamatban Strasbourgban, a Kúria előtt vagy másodfokon tárgyalják majd. Hangsúlyozta: ma már sokkal több dokumentum áll a rendelkezésére, mint korábban, így további pereket is akar indítani a miskolci önkormányzat ellen. De bejelentette azt is, könyvet ír arról, hogyan látja ő a fesztivál elvesztésének viszontagságos történetét a kezdetektől a napjainkig.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában