Helyi közélet

2017.02.23. 09:16

Miért ilyen Miskolc belvárosa?

Miskolc - Szemétkupac a konténerek mellett. Hétvége után még rosszabb a helyzet a belvárosban.

Miskolc - Szemétkupac a konténerek mellett. Hétvége után még rosszabb a helyzet a belvárosban.

A képet kedd reggel készítettük a főutca mögötti Bazártömb parkolójában. A konténerek kiürítve ugyan, de mellettük szemétkupac. A baj, hogy ilyen kép szinte bármikor készülhetne azon a területen, sőt a hétvégék után még rosszabb a helyzet, a kukák tele, mellettük dobozokban szétszórva, halomban a szemét.

Az önkormányzatnál többször érdeklődtünk, hogy mi lehetne a megoldás, hogy a belváros közepén ne ezzel találják szembe magukat a miskolciak és a turisták. A válasz leginkább az volt, hogy a rendészet gyakran ellenőrzi a területet, tetten ért szabálysértés, például szemetelés vagy közterületi italfogyasztás esetén azonnal intézkednek is.

Most újra megkérdeztük, mit szólnak az általunk készített képhez. Illetve miért nem tudnak olyan megoldást találni, ami megszüntetné ezt az állapotot a belvárosban? Javasoltuk egy rendész állandó jelenlétét, valamint zárható kukatárolók megépítését is. Ez utóbbiak a város más pontján ugyanis megoldást jelentettek az illegális szemétlerakókkal szemben. Megkerestük a terület önkormányzati képviselőjét is, dr. Kiss János alpolgármestert, aki elmondta, a Bazár-tömb környékén az említett gondokat hosszú távon a terület átfogó felújítása oldja majd meg, amelyet a közeljövőben tervez a város. Addig, az illegális szemétlerakások megszüntetése érdekében, már az idén tavasszal kialakítanak egy kamerával megfigyelt, zárt területet, ahová a tárolóedényzetet biztonságosan el tudjuk helyezni.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában