Helyi közélet

2017.02.20. 14:00

Búcsú Farkas Mayától, az Észak-Magyarország egykori fotóriporterétől

Miskolc - Életének hetvenedik évében elhunyt Farkas Maya, az Észak-Magyarország egykori fotóriportere.

Miskolc - Életének hetvenedik évében elhunyt Farkas Maya, az Észak-Magyarország egykori fotóriportere.

Farkas Maya 1985-ben került az Észak-Magyarországhoz. Volt Horthy Miklós újratemetésén, várta Repka Attilát a Ferihegyi repülőtéren, amikor olimpiai bajnok lett, és sok-sok fotót készített örömről, bánatról. Mint azt egy belső kiadványunkban a 2000-es évek elején megfogalmazta: úgy érzi, soha nem fogja ezeket elfelejteni. Vicces történetnek sem volt híján, esküvői fotósként még tanúnak is be kellett ugrania.

Maya sok fotós kollégával dolgozott együtt lapunknál, akik így emlékeznek rá:

– Amikor mi a szakmát kezdtük és Végh Csabival tanulóként az Északhoz érkeztünk, akkor talán Maya volt az első, akivel találkoztam a fotósok közül – emlékezett Vajda János fotóriporter kollégánk. – Egy nagyon jó szándékú kollégát ismertem meg benne, sokat dolgoztunk együtt.

Bujdos Tibor arról beszélt, hogy kedvelték egymást.

– Nekem sok mindent mesélt az életéről – mondta. – Nagyon sajnálom, hogy elment…

Végh Csaba azt mesélte, hogy 1995-ben találkozott Mayával először, amikor fényképész tanulóként az Észak-Magyarországhoz került: a 2 éves gyakorlati idő alatt sokat segített a szakmai ismeretszerzésben, illetve a miskolci közélet szereplőinek megismerésében – mondta.

Maya emlékét szeretettel megőrizzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában